LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

UE Llagostera-Costa Brava - FC Barcelona B: Un partit que captiva els cinc sentits

Tornar

18/10/2019 01:15

Un Llagostera - Barça B captiva els cinc sentits. T’entra pels ulls encara que no l’hagis vist. És una delícia encara que no l’hagis tastat. Per la diferència entre una entitat i l’altra -el club més humil del futbol professional i semiprofessional contra el segon equip d’un dels millors clubs del món-, i pel fet d’enfrontar-se dos estils de futbol totalment contraposats però igual de lícits: a un costat el joc de la UE Llagostera-Costa Brava, on prima la intensitat, el joc directe la solidesa defensiva i l’estratègia. A l’altre, el conegut estil amb què es cultiva tots els productes de la Masia: joc elaborat, possessions llargues i molta qualitat tècnica. Aquestes dues idees antagòniques es veuran les cares aquest dissabte al Municipal (17:30). I el Llagos, amb tota la il·lusió, tota l’entrega i amb el suport dels almogàvers tractarà d’imposar la seva.

Un Llagos que, a més a més, arriba carregat de motivació. Sempre la té, però quan vens de perdre i a més de fer-ho als últims minuts com va passar contra el Sabadell, les ganes de competir són encara més enormes. Així ho reconeix Oriol Alsina. “Tenim moltes ganes de competir, i més, venint d’una derrota. Esperem competir i donar la cara davant d’un rival del que s’ha de tenir en compte tot. El Barça B té una plantilla de màxim nivell amb grans individualitats -fins i tot internacionals-, amb una qualitat tècnica exquisita i molt bona definició. I portats per un molt bon entrenador”, assegura el tècnic del Llagostera sobre el conjunt que entrena Francisco Javier García Pimienta, sisè a la classificació un punt i una posició per sobre del conjunt del Gironès. I és que noms com els de Riqui Puig, Abel Ruiz, Álex Collado i Monchu ho diuen tot.

Aquest Llagostera-Barça B es tractarà del primer que es disputi al Municipal de Llagostera. Els dos anteriors precedents a casa del Llagos daten de les temporades 14/15 i 16/17, quan l’equip llagosterenc jugava a Palamós. En la campanya 14/15, a Segona A, els d’Oriol Alsina es van imposar per 1-0 amb un gol en pròpia, mentre que la 16/17 van perdre 0-2. L’últim cop que tots es van trobar va ser en pretemporada la setmana abans de l’inici de Lliga a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, amb un 1-1 on Eric va marcar pel Llagos. Alsina destaca la importància de tornar a estar defensivament a un nivell molt alt, encara que també adverteix que l’equip ha de millorar les seves prestacions ofensives respecte de l’últim matx. “Al partit del Sabadell vam estar molt bé en defensa però vam arribar poc i haurem d’aconseguir un major equilibri i crear més ocasions si volem puntuar. També millorar en l’estratègia ofensiva”, destaca el tècnic d’Arenys de Mar. “Contra el Sabadell vam tancar molt bé les línies de passada interiors, vam estar molt bé en les ajudes i vam sapiguer fer la pressió quan tocava”, ressalta Alsina.

Però més enllà del que pugui passar al partit, s’ha de valorar el simple fet de que el Llagos pugui competir contra el segon equip del FC Barcelona. Com sempre diem, s’ha convertit ja en una costum. Però una costum que no per quotidiana deixa de ser excepcional per un club tan humil com el de la Costa Brava. “Que el Llagostera competeixi en aquesta categoria ja és un premi extrordinari i jugar contra aquests equips et dona un prestigi molt important. Crec que la gent a Llagostera n’és conscient i esperem que poder continuar a Segona B molts anys més malgrat que a un poble com el nostre li correspongui en realitat competir a Segona o Tercera Catalana”, subratlla Oriol Alsina. Un dels secrets perquè el Llagos estigui tan amunt són uns almogàvers que han de ser els que marquin la diferència dissabte.

FOTO: Llagos i Barça B van empatar 1-1 el partit de pretemporada, últim precedent entre tots dos. Foto de Miguel Ruiz / @fcbarcelona.cat

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter