LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Recreativo de Huelva: Menys ambició de la que es pretenia

Una introducció al club degà del futbol espanyol, escrita per Raúl Villalba (@RaulVillalbaRey)

Tornar

03/09/2014 13:07

Foto via huelvaya.es

El Recreativo de Huelva afronta una temporada marcada pel relleu a la banqueta i per les dificultats econòmiques que amenacen a un bon grapat d'equips del futbol professional. Però en aquest cas, el mal de molts no és consol per al nou entrenador del degà del futbol espanyol, José Luis Oltra, que va arribar al conjunt andalús avalat per dos ascensos a Primera Divisió i una trajectòria amb més llums que ombres a la categoria de plata.

Aquesta mateixa setmana, en tancar-se el mercat de fitxatges, Oltra va fer un exercici de sinceritat insòlit i va manifestar que no s'havien complert les seves expectatives pel què feia a la confecció de la plantilla, que finalment s'ha quedat en 18 jugadors. Això dificulta les aspiracions del Recre, segons el tècnic valencià -lluitar per l'ascens en igualtat de condicions amb altres aspirants-, de manera que va optar per rebaixar la pressió sobre la plantilla. Una tesi entesa i compartida per la direcció esportiva, que va confirmar que els de Huelva repeteixen l'objectiu de la temporada passada, quan van acabar amb els mateixos punts que el Córdoba, equip que s'acabaria convertint en el tercer privilegiat d'assolir l'ascens a la Lliga BBVA.

Homes importants de la darrera temporada, marcada per la irregularitat de l'equip en aspecte i resultats, han abandonat l'equip. És el cas de Morcillo, Cabrero, Arana, Toño, Linares o Cifu, un grup de jugadors d'entre els quals hi trobem a Ruymán Hernández, ara al Llagostera, que va acabar en un segon pla entre els fixos de Sergi Barjuan. En contrapartida, ha arribat una desena de reforços, la majoria procedents de Segona B i lligues estrangeres, apostes de futur en molts casos i que, de moment, segueixen sent incògnites a l'espera de comprovar la seva adaptació a la categoria. Només tres dels fitxatges provenen de -al menys- la Segona A: Antonio Núñez, Víctor Díaz i Pedro Ríos, que està obligat a dur les regnes de l'equip.

Del bloc de la darrera temporada romanen els veterans Jesús Vázquez, Fernando Vega, Dimas, Menosse o Córcoles, així com Ángel Montoro, una de les insígnies de l'equip, i que fins l'últim moment del mercat va tenir un peu fora de l'equip. Aquesta base la completaran altres jugadors joves, com el porter Dani Sostres, que l'any passat no va ni debutar, o el migcampista Dani Molina, una de les més destacades promeses del planter, que podria tenir un rol important davant l'escassetat d'efectius en defensa.

Es tractava, en definitiva, d'un any especial, en què l'esfera econòmica no ha permès gaudir de la celebració del 125 aniversari de la fundació d'aquest club, amb un objectiu que ha passat més a ser un repte, un somni que progressivament sembla complicar-se i dependrà, en part, del suport del Nuevo Colombino, que generalment presenta més d'un quart d'entrada malgrat que la massa social decau, davant la preocupació local, ja que això s'ha convertit en la dinàmica dels darrers anys.

Escrit per Raúl Villalba (@RaulVillalbaRey a twitter), periodista de la Cadena SER a Huelva.