LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Pioners, també contra la violència

El Llagostera incorpora un sistema innovador per apagar bengales i artefactes inflamables.

Tornar

03/02/2015 11:31

Aquest matí a l'Estadi Municipal Palamós – Costa Brava ha tingut lloc l'acte de presentació per part dels Tedax (Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius) de CME d'un nou mètode ideat per a consumir i apagar bengales i artefactes inflamables, una novetat creada per aquest departament i que permetrà consumir elements inflamables en estat de crema sense que aquests facin flama ni fum. La Unió Esportiva Llagostera és pionera en la utilització d'aquest material contra el vandalisme als estadis esportius i ja a partir del pròxim partit de Lliga incorporarà aquesta tecnologia. Durant la presentació s'ha dut a terme una demostració a la qual han assistit agents de l'ABP de la Bisbal, Policia Local de Palamós, Vigilants de seguretat i responsables del club.

I en què consisteix aquest sistema? Es tracta d'un bidó amb sepiolita, un mineral d'una textura similar a la sorra, que té l'especial propietat que és ignífuga, és a dir, que no crema mai. Per tant, cobrint una bengala plena d'aquest material, es pot aconseguir que, malgrat una bengala pugui seguir cremant, es consumeixi dins d'aquest bidó sense permetre que el fum en surti i així estalviar-se moments de pànic general. Aquest sistema ha demostrat aquest matí que no només pot fer consumir una bengala sinó que també un pot de fum pot consumir-se sense que el fum vegi la llum.

La Unió Esportiva Llagostera - Costa Brava és, doncs, pionera en la lluita contra el vandalisme als estadis esportius, i s'enorgulleix d'incorporar aquest sistema a l'Estadi Municipal Palamós - Costa Brava.