LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

"La clau de tot equip és realment ser-ho"

Els nois de l'Infantil A estan demostrant una capacitat sobrenatural per adaptar-se al camp de Futbol 11.

Tornar

17/12/2014 13:22

En David és porter i, per primer any, canvia la porteria de futbol 7 per la de futbol 11. "No arribo a tocar el travesser amb la punta dels dits i per servir de porteria m'ha d'ajudar un defensa que xuti més fort, perquè amb prou feines trec la pilota fora de l'àrea", comenta ell amb actitud riallera. Li està sent molt difícil adaptar-se a la categoria, però se'n surt prou bé, ja que "tinc la sort que l'altre porter de l'equip és de segon any i m'ajuda a no semblar petit davant una porteria immensa".

En Gerard Sarrà és l'entrenador de dos equips del futbol base de la UE Llagostera. Cada dimarts i dijous dirigeix l'Aleví 'C' de 17:30 a 19:00 i, acte seguit, el seu Infantil 'A' comença, de manera que en aquests dos dies, com a tècnic, no descansa. Però hi ha un fet que es repeteix constantment: "els infantils, moltes vegades, mitja hora abans de començar l'entrenament, ja són a un racó del Municipal tocant pilota", observa Sarrà. I és que aquesta promoció, que actualment juga a divisió Preferent (el segon nivell més alt en futbol base, després de Divisió d'Honor), viu i desitja el futbol, i està sorprenent tothom aconseguint uns resultats espectaculars davant d'equips de gran talla.

"Si alguna cosa destaco de l'Infantil A -analitza l'entrenador- és l'actitud i l'entrega que hi posen tant en entrenaments com en partits". Actualment l'equip és segon a la Lliga i Gerard Sarrà valora aquesta destacada posició com "un fruit de l'esforç dels jugadors en cada moment". I és que, en paraules seves, "estem derrotant equips que sobre el paper són millors que nosaltres, però a cada partit els nois em sorprenen perquè treuen sempre el millor de sí mateixos".

Un parell de jugadors són de primer any i, afirma Gerard Sarrà, "se'ls ha d'ajudar una mica més que no pas els de segon any, perquè encara s'han d'ubicar en un terreny de joc que és el doble de gran que on jugaven fins ara". És per això que el capità és en Rafa, que quan era Aleví, ja jugava amb l'Infantil i està molt més acostumat a jugar sobre el camp gran. De fet, aquesta és la seva tercera temporada aquí, de manera que "es mou amb molta més desimboltura i és qui millor pot ajudar els seus companys a ubicar-se".

En Cristian és jugador de segon any i és de Llagostera i del Llagostera de tota la vida. És lateral dret i valora que "m'agrada pujar però sóc molt obedient i si el partit es complica en defensa, me'n sé estar". Coincideix amb la gran majoria de companys seus que en Gerard Sarrà "exigeix molt i sempre demana més, perquè sap que podem". De fet, també argumenta que "si no ho fes, probablement no seríem en una posició tan privilegiada", però alhora valora que "es nota molt que som un grup d'amics que ens coneixem i ens entenem", i probablement, més que un 'crack', l'autèntica fórmula d'aquest equip és l'equip en si.