LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Gespa tractada per enginyers

Un tractament diari de Royalverd, tant a Palamós com a Palafrugell, manté una gespa complicada en notables condicions

Tornar

26/11/2014 14:17

Foto: Una complexa maquinària perfora la gespa de Palafrugell

Encara que sembli mentida, per primera vegada en la història del club, el Llagostera entrena i disputa partits com a local en camp de gespa natural. Fa 7 anys, de fet, el Municipal del poble era de terra, i aquest any el primer equip alterna dos camps per entrenar i jugar: Palamós i Palafrugell.

Els avenços tecnològics han permès que, a dia d'avui, la cura dels terrenys de joc i la resistència d'aquests sigui màxima. Els nous estadis ja es construeixen amb mecanismes subterranis que faciliten el drenatge de l'aigua pel subsòl per tal d'evitar que es podreixi. Fins i tot alguns compten amb d'altres tècniques que reforcen la gespa per tal que no s'aixequi amb tanta facilitat.

A dia d'avui, l'estructura d'aquests sistemes consta d'uns 20 centímetres de terra i, per sota, grava de diferents mides. D'aquesta manera, la gespa queda clavada i no reté un excés d'aigua. Però els Camps Municipals de Palamós i Palafrugell van ser construïts abans que tots aquests avenços tecnològics veiessin la llum. En tots dos casos, sota la gespa hi trobaríem 60 centímetres de terra i tot seguit un sistema de desembossament per l'aigua que no hagi estat absorbida. Malgrat tot, ambdós terrenys de joc estan cuidats, dia sí, dia també, per aconseguir que el camp sigui practicable com els més avançats.

En acabar l'entrenament d'avui a Palafrugell, i preveient que l'hivern és una època complicada per la gespa, s'ha començat un tractament d'oxigenació. Una maquinària complexa ha perforat el terreny de joc fins a 20 centímetres sota terra per airejar la terra que queda sota pressió, i en acabar s'ha ressembrat. El tractament de la gespa d'ambdós camps de futbol està sent excel·lent i la UE Llagostera ha volgut reconèixer-ho. I és que l'empresa Royalverd, encarregada de la cura de tots dos estadis, juntament amb els encarregats de cada estadi, han demostrat una vegada més que, en aquest sentit, el club està en bones mans.