LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Ruymán Hernández

Coneix Ruymán Jesús Hernández Perera, defensa de pura classe, el '15' del Llagostera.

Tornar

25/02/2015 12:12

Corria el minut 37 a La Romareda quan l'àrbitre assenyalava un córner. El Recreativo de Huelva havia començat molt bé la temporada i volia aprofitar una bona ratxa inicial per, en aquella setena jornada, sumar un esplèndid 16 de 21. I és que el passat 2013, aquell equip entrenat per Sergi Barjuan apuntava ben amunt. Tots dos centrals van pujar per rematar la centrada d'Álvaro Antón, que indicava amb els braços que aniria tancada. Des del segon pal, va anticipar-se al seu marcador mentre Leo Franco sortia confiat per a refusar de punys. Però allà va aparèixer ell, un instant abans que el porter, per guanyar el salt i pentinar la pilota al fons de la xarxa.

Aquell gol de Ruymán Jesús Hernández Perera (Las Palmas de Gran Canaria, 15/10/1986) obria el marcador i serviria per endur-se els tres punts de La Romareda (1-2). Quan va tornar a tocar de peus a terra, va recollir la pilota, se la va ficar sota la samarreta i va somriure amb el dit polze a la boca, dedicant aquell important gol a la seva primera filla, que llavors estava a punt de néixer.

Ruymán neix i creix amb el futbol com a plat principal de la seva vida. Amb només sis anys comença a jugar al C.D. Bañadero i, a més, entra a l'escola Nord de Las Palmas, on avui encara es formen els petits amb més talent de l'illa. Entrenava dilluns, dimecres i divendres amb el Bañadero, i dimarts i dijous en aquesta escola. És a dir que, cada dia, quan sortia de l'escola, jugava a futbol, i això sense comptar el partit del cap de setmana. A l'etapa de cadet, quan un jugador d'aquesta escola de formació compleix els 16 anys, participa en un procés de selecció per entrar a la U.D. Las Palmas, i així ho va aconseguir Ruymán, que va arribar al primer equip i va debutar a Segona B amb el primer equip quan tenia 18 anys.

Las Palmas el va cedir un any al San Isidro i l'any següent va ajudar el filial canari a ascendir a la categoria de bronze. Després de mig any cedit al Santa Brígida, torna a Las Palmas per ajudar l'equip a Segona A i el filial a Segona B. Ruymán seguiria deixant petjada a les illes canàries després d'un any al Vecindario i dos anys més a Las Palmas abans de debutar en un equip peninsular. Va ser a cantàbria, al Racing de Santander, en un any que li serviria de preludi de dues temporades al Recreativo de Huelva. Acabats aquests dos anys, Ruymán Hernández rep la trucada d'Oriol Alsina per ajudar el Llagostera després d'aconseguir l'històric ascens a Segona A. Ell va ser de les primeres incorporacions del darrer estiu, i s'ha afiançat com un central de garanties que també destaca a la posició de lateral esquerre.

Ruymán Hernández ha estat utilitzat al llarg de la seva temporada en diverses posicions, sobretot en la de central i lateral esquerre. Ell destaca la seva bona sortida de pilota, la seva cama esquerra -tant per al desplaçament com per al colpeig- i que sap fer la cobertura als companys. Clar és que una de les seves grans virtuts és la sensació de seguretat que garanteix quan té la pilota als peus. Ruymán és complidor i treballador, i les seves qualitats tècniques no deixen ningú desapercebut.