LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix 'Pitu' Comadevall

Coneix Josep Maria Comadevall Crous, més conegut com a Pitu, el '8' del Llagostera

Tornar

11/11/2014 16:15

És un moment que recorda tothom a Llagostera. L'equip, que havia quedat campió del grup tercer de 2a B, havia desaprofitat el playoff d'ascens contra el Racing i, a la repesca, veia com havia de remuntar un 2-0 encaixat a Avilés. I la tornada estava sent prometedora. Els de Lluís Carrillo i Oriol Alsina havien igualat l'eliminatòria als primers vint minuts, però aquell empat tècnic necessitava una genialitat per a decantar-se cap a una de les dues bandes.

I Salva Chamorro va rebre una falta inofensiva més enrere de la línia divisòria. Els jugadors s'organitzaven per a continuar el joc però un d'ells va trencar amb tot per a provar-ho des de 50 metres. El porter rival estava avançat i no la va veure venir, a cada metre que avançava la pilota, la bogeria es desfermava a pas de gegant, fins que, sense botar a terra, va arribar al fons de la xarxa.

Aquella eliminatòria que duria a l'ascens, aquell gol, serà sempre a la memòria de Josep Maria Comadevall i Crous (Salt, 24 de novembre de 1983), més conegut com a Pitu. Ell va ser un dels herois de l'ascens de l'any passat a Segona A, fet que ell recorda com "un dels millors moments de la meva carrera", juntament amb el seu debut amb el FC Barcelona quan tenia 22 anys, a San Mamés i en un partit amb Eto'o, Giuly, Belletti i altres estrelles. Va gaudir de mitja hora del més màxim elit.

Pitu comença a jugar a futbol amb l'equip de la seva escola, a Salt, abans d'arribar al Vilobí amb 9 anys, fins que, amb 13, fitxa pel Barça. Allà hi creix fins els 22, on va desenvolupar la qualitat de què en podem gaudir avui i d'una cama esquerra prodigiosa, autora de tota mena de gols impensables.

I de Barcelona, a Las Palmas. A Segona hi va disputar més de 20 partits i, amb prèvia cessió pel Gavà, viu un any a Badalona i dos a Hospitalet, sempre portant l'equip a posicions capdavanteres de la Segona B, ascens que aconsegueix en la seva segona temporada a Llagostera, amb escenes que tot el poble i gran part del país coneix.

I als seus 30 anys, aquest "treballador, tècnic i amb bona esquerra", com ell es defineix, torna a Segona Divisió, amb més il·lusió que mai i partícep del moment que viu el club, històric com cap altre i que sense ell no seria possible. Molts jugadors, i de renom, han arribat aquest estiu, però per motius d'espectacularitat, Pitu Comadevall és i segueix sent, a escala local, el més mediàtic.