LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Óscar Rico Lomas

Una aproximació a Óscar Rico Lomas, el '17' del Llagostera i talentós extrem esquerre.

Tornar

24/09/2014 12:08

No va tremolar quan la pilota li va caure als peus. Jesús Imaz havia provat una centrada des de la banda dreta, però la pilota havia estat refusada de cap per la defensa del Leganés. Va haver de recular uns centímetres per controlar l'esfèric amb la cama dreta, a uns 10 metres de la porteria i sota l'oposició d'un rival. No tenia temps de pensar i, malgrat tot, va provar el més difícil. Com un llamp, va cargolar-se amb la pilota controlada i en tres tocs va arribar a la línia de fons per, amb la punta del peu esquerre, fer una centrada mil·limètrica que remataria Sergio León de cap en boca de gol. Óscar Rico acabava d'entrar als anals del Llagostera sent partícep d'un gol històric, el primer del club a la Segona Divisió.

I és que Óscar Rico Lomas (Elx, 5 de desembre de 1985) ja era un jugador contrastadíssim quan va arribar al Llagostera el darrer estiu. Amb vint anys, ja va meravellar l'afició d'Almansa, en una temporada on, malgrat l'equip va baixar de Segona 'B' a Tercera, ell va anotar 9 gols, va acabar com a titular indiscutible i es va guanyar un lloc al Llevant la temporada següent. Aquest talentós i ràpid extrem esquerre és bonament conegut a deu equips d'alt nivell, com ho són l'Alavés, el Llevant, el Tenerife o el Cartagena. De tots ells en guarda un gran record, en especial d'aquest últim, on hi va anotar quatre gols i va aconseguir-hi molt bons registres.

En la darrera temporada, Óscar Rico va ser a dos equips: Tenerife i Jaén. Al mercat d'hivern va arribar al conjunt andalús, que aleshores ho estava passant molt malament a Segona, i allà va coincidir amb l'únic jugador de l'actual plantilla del Llagostera que coneixia personalment abans d'arribar: el porter René i ell tenien per objectiu salvar el Jaén, que trontollava en una complicada categoria. Van aconseguir que l'equip arribés amb opcions de salvació a la darrera jornada de lliga, però en aquell partit contra l'Alavés l'equip -que guanyava 1-0 al minut 80- va encaixar tres gols en els últims deu minuts, sent així condemnats al descens.

Jugant amb l'Orihuela (temp. 2011-2012), llavors ell no n'era conscient de la repercussió que generaria, però un dia amb l'equip del País Valencià, va estar radiant, impressionant, i va anotar dos gols. El seu nom va quedar apuntat en una llibreta a les oficines del club i, quan aquest darrer estiu va quedar lliure, va rebre la trucada d'Oriol Alsina. Era una oportunitat de renovar la seva llicència a la categoria de plata i així va ser.

Comença una nova i il·lusionant temporada a la carrera d'Óscar Rico. L'il·licità, amb una amplíssima experiència a Segona i Segona 'B', ha començat amb molt bon peu i és una garantia de precisió amb la cama esquerra, de profunditat i velocitat per la seva banda. De moment, Rico ja ha estat titular en els tres partits en què la UE Llagostera ha puntuat. Ell es defineix com "un jugador de banda específic, ràpid". Sobretot, destaca que "li agrada ser responsable del perill que l'equip porta per la seva banda". I és que aquest àgil extrem té una esquerra molt valuosa, capaç del bo i millor, i aquest any vol ser un dels responsables que l'any que ve el Llagostera segueixi en la línia ascendent que caracteritza el seu nou equip.