LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Nico Ratti

Coneix Kevin Nicolás Ratti, prometedor porter, el '30' del Llagostera.

Tornar

28/01/2015 11:45

Ell tenia 15 anys i encara era cadet, però era una clara aposta de futur. El FC Andorra militava l'any 2008 a l'actual Segona Catalana, i el seu entrenador buscava un substitut per al mític Koldo Álvarez, que estava cridat a penjar els guants i convertir-se en el nou seleccionador andorrà. I en aquell partit contra el Balaguer, l'equip guanyava per 2-0 i ell era a la banqueta. "A calentar", va cridar el tècnic Richard Imbernón. Ell va quedar gelat, però ràpidament va aixecar-se de la banqueta, va posar-se els guants i, faltant poc més de vint minuts, debutava al futbol català. A cinc minuts per acabar, una passada en profunditat va deixar un davanter sol contra ell, que no s'ho va pensar i va sortir a aturar-lo. Amb l'agilitat que llavors ja el caracteritzava, va aixecar un fort aplaudiment a l'afició d'Aixovall quan va aconseguir refusar a córner amb la punta dels dits.

I és que Kevin Nicolás Ratti Fredes (Mendoza, Argentina, 18/09/1993), als seus 21 anys és encara un porter molt jove, que està esperant amb impaciència el seu debut al futbol professional però que ja ha passat per les categories punteres del futbol formatiu i està cridat a ser un porter d'una talla altíssima. Nascut a Argentina, i seguint els passos del seu pare, que havia estat porter, amb tres anys ja va començar a jugar a futbol al seu poble natal. Huracán de San Rafael va ser el seu primer equip, però amb 11 anys es trasllada a Andorra i segueix la seva carrera al FC Andorra, als terrenys d'Aixovall, però sent un cadet efectua el seu debut amb el primer equip i completa una temporada sencera com a porter titular.

Aquella joventut va ser caçada, en primer lloc, pel Reial Madrid, que li va oferir un període de prova com a juvenil, però finalment acaba a Sòria, on és el porter titular d'un juvenil a Divisió d'Honor. Al llarg d'aquell any va fer-se un nom en el món de les joves promeses, i Oriol Alsina li aconsegueix un lloc al primer equip, que jugava la seva segona temporada a Segona B. Nicolás Ratti debuta a la categoria de bronze davant el Mallorca 'B', però també participa a les semifinals de la Copa Catalunya en una eliminatòria contra l'Espanyol. "Debutar en un torneig d'aquesta talla, contra jugadors d'alt nivell i tenir de rival un dels meus referents, Cristian Álvarez, va ser molt especial", recorda el porter d'aquell partit com "un dels moments més feliços de la meva vida".

Aquest jove porter, argentí però amb nacionalitat italiana, creix a marxes forçades, i celebraria com a protagonista l'històric ascens del juny del 2014 davant el Gimnàstic de Tarragona. A Ratti ja només li queda el debut en el futbol professional. Les habilitats d'aquest porter són ja conegudes. Malgrat prefereix que el defineixin els seus companys, i no definir-se a si mateix, es considera un jugador àgil i amb bons reflexes. Hi ha un punt, però, que ningú coneix, i són els seus límits.