LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Juanjo Expósito

Coneix Juan José Expósito Ruiz, hàbil davanter referència, el '18' del Llagostera.

Tornar

17/02/2015 12:27

Tenia 20 anys, però era el recanvi de luxe d'un Racing de Santander que s'omplia de talent amb la fornada de jugadors que creixia a les seves terres. Llavors, a la temporada 2005-2006, la lluita per evitar el descens estava sent molt interessant, i en la jornada 35 aquell equip entrenat pel gran Manuel Preciado tenia l'oportunitat de fer un pas de gegant sentenciant el Málaga i allunyant-se de la zona de perill. Però a la mitja part, les coses no estaven sortint com s'esperava a la Rosaleda, i amb 2-1 al marcador, Preciado li va donar l'oportunitat d'entrar per Pablo Alfaro. S'ho jugava tot. Antoñito va aconseguir el 2-2 i al minut 79, el col·legiat va assenyalar penal favorable al Racing. El mateix Antoñito va dirigir-se a xutar, però Arnau va refusar la pilota. Des de darrere, com un obús, disposat a salvar el seu equip, va aparèixer ell per enviar la pilota al fons de la xarxa i aconseguir el gol de la victòria definitiva.

Juan José Expósito Ruiz (Santander, 28/10/1985) va aconseguir en aquell partit dos punts que van salvar el Racing de la Segona Divisió per només un. I és que amb 20 anys estava cridat a ser el gran futbolista que és ara. Un davanter de referència que ha deixat petjada en una gran quantitat d'equips de Primera i Segona i que, a més, ha contagiat de la seva qualitat humana a cada plantilla amb què ha compartit vestuari.

"Quan et regalen la primera pilota, de molt petit, comences a donar-li puntades de peu i deixes la casa potes amunt", recorda Juanjo dels seus inicis al món del futbol. Així doncs, assegura que "vaig demostrar als meus pares que m'agradava xutar pilotes i quan tenia 5 anys van apuntar-me a l'equip de La Salle de Santander a jugar a futbol". Més endavant, amb 10 anys, la selecció de cantàbria va decidir apuntar-lo a jugar al famós torneig de futbol base de Brunete. "D'un inici, em va fer por anar-hi, i m'hi vaig negar", assegura el jugador, "perquè jo només havia jugat a petita escala i aquell torneig el feien pel Canal +, i em feia molt de respecte". Però Juanjo, finalment, va decidir acompanyar la selecció càntabra i va fer un gran torneig. A més, poc després va captar-lo el Racing de Santander, on va créixer com a futbolista i amb 18 anys ja debutava a primera divisió i signava el seu primer contracte professional.

Va passar tres anys al Racing, al primer equip, i va jugar la Copa de la UEFA amb el club de la seva ciutat abans de marxar cedit al Sevilla Atlético i posteriorment a l'Alavés. Però acumula en total 63 partits a Primera Divisió i gairebé 12000 minuts a Segona, i és que Juanjo Expósito ha deixat la seva empremta en moltes ciutats, com Córdoba, Salamanca, Sòria, Ponferrada i Tenerife. Aquest darrer va ser l'equip on va jugar l'any 2014 fins que el Llagostera, aquell estiu, va incorporar-lo per a lluitar pels seus objectius en la seva primera temporada a la Liga Adelante.

"No m'agrada definir-me, prefereixo que ho facin els meus companys", assegura Juanjo. Davanter de referència i amb un excel·lent joc combinatiu, protegeix la pilota com pocs a la categoria, i té una sang freda envejable amb l'esfèric als peus. A tot això, ell destaca amb raó que és un treballador, que no li cauen els anells. I és que Juanjo Expósito encaixa perfectament al perfil del "gran jugador i millor persona", com destaquen els seus companys.