LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Jesús Imaz

Coneix Jesús Imaz Ballesté, màgic mitja punta, el '21' del Llagostera.

Tornar

10/01/2015 12:35

Era una oportunitat única per entrar a la zona de Playoff, i tothom a Lleida n'era conscient. L'equip que aquell 2012 entrenava Toni Seligrat havia de derrotar el líder, l'Alavés, per mantenir les esperances d'assolir un objectiu molt ambiciós. Ell, amb 22 anys, ja era conegut per la seva valentia amb la pilota als peus, i la capacitat per fer el més difícil en els moments més complicats. I era necessari que aquell noi nascut i crescut a Lleida fes de les seves. Per això, quan va rebre aquella pilota a uns 30 metres de l'àrea rival, entre dos contrincants, va escapar-se amb un túnel subtil a un d'ells i, amb la cama dreta, va enviar un obús a l'escaire esquerre de la porteria d'Iván Crespo. Aquell gol seria clau per aconseguir la victòria (2-1) i, també, plantar-se a la zona de Playoff d'Ascens. El Lleida aquell any va superar una ronda, però va perdre en la segona als penals davant el Jaén.

Però des que Jesús Imaz Ballesté (Lleida, 26/09/1990) va debutar a Segona B amb l'equip de la seva ciutat, tant ell com els seus companys han mirat sempre cap amunt. Quatre han estat les temporades des que, amb 19 anys, Imaz emprenia una croada insaciable per aconseguir l'ascens de categoria. I de quatre intents, en dues ocasions va arribar fins al Playoff. Llagostera ha pogut comprovar la màgia que el jove lleidatà guarda als peus des que, aquest darrer estiu, va signar el seu primer contracte professional a la divisió de Plata.

A cada temporada, la seva línia ha estat ascendent i, mica en mica, perfecciona la seva capacitat d'arribada. En les quatre temporades que ha estat a Lleida ha augmentat la xifra de gols anotats, i amb 21 anys ja era l'organitzador referent de l'atac dels blaus. Per primera vegada, aquest estiu Jesús Imaz deixava Lleida per complir un dels seus somnis, com és la presència en el futbol professional.

Jesús Imaz creix a l'AEM, on hi juga fins a Benjamí, fins que el Lleida l'incorpora a partir d'Aleví. Supera totes les categories i, amb 18 anys, comença a l'equip filial, l'Alcarràs. Amb 19, ja debuta a Lleida sota la batuta d'Emili Vicente i comença a demostrar al Camp d'Esports la seva especial habilitat amb la pilota. No triga a convertir-se en un jugador clau per al Lleida i arriba a disputar 3 temporades a un nivell exquisit. Diversos equips de Segona A el buscaven, però finalment aquest estiu de 2014 comença a Llagostera, on ja acumula 2 gols i mica en mica ha anat aconseguint sentir-se important i ha estat un dels motius que Lluís Carrillo repetís un onze inicial i aconseguís dues victòries consecutives, anotant també 2 gols clau en la victòria a Albacete (0-2).

Aquest és Jesús Imaz, que es defineix com un jugador "principalment, treballador, amb bona visió de joc i que gaudeix molt a la posició de mitja punta". Però el millor d'aquest jove talent de 24 anys està, segur, per arribar. Molt alta és la projecció d'un jugador de qui encara en desconeixem els límits.