LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Enric Pi

Coneix Enric Pi i Solà, talentós lateral esquerre, el '5' del Llagostera

Tornar

25/11/2014 15:31

Corria el minut 67 d'una eliminatòria més que igualada. El Noja i el Teruel es jugaven l'ascens a Segona B i el resultat a la tornada era d'1-1, com també ho havia estat a l'anada. Hi havia moltes esperances dipositades en la seva qualitat, i és que també havia marcat el gol dels aragonesos al partit d'anada. Però la pilota li va arribar en banda dreta i, d'esperó, va fer un túnel al lateral rival. Va seguir progressant i driblant fins a dos adversaris més abans de trobar espai per xutar des de 35 metres. Va armar la cama i va enviar un obús amb l'esquerra que va fer inútil l'estirada del porter. Era el 2-1 i seria definitiu. El Teruel era equip de la divisió de bronze, en gran part gràcies al seu mèrit.

I és que Enric Pi i Solà (Granollers, 20/05/1983), llavors, jugava d'extrem dret. Curiosament, la demarcació contrària sobre el terreny de joc que el defineix a dia d'avui. Ell mateix destaca la seva polivalència: "excepte de porter, he passat per totes les posicions, i accepto seguir participant de qualsevol cosa, perquè per damunt de tot el que m'agrada és jugar". Curiosament, i malgrat va jugar a Divisió d'Honor amb el Granollers, Enric Pi debuta aquest any a Segona Divisió. Creix amb l'equip de la seva ciutat fins que, amb 19 anys, el Mallorca fixa la vista en ell i li ofereix un lloc al filial, llavors a Segona B.

Allà duia el número 9 i era davanter. Compaginava pretemporades i entrenaments entre el primer equip i el 'B', malgrat mai va arribar a debutar a Primera Divisió. A Mallorca hi viu tres anys, fins que emprèn una travessia per Segona B i Tercera -Cartagena, St Andreu, Lanzarote, Premià, Europa, Reus i Teruel en poden donar fe- fins que arriba a Llagostera per defensar l'equip en el seu debut a la categoria de bronze. Durant aquells tres anys, a les ordres de Lluís Carrillo, es redescobreix la millor versió d'Enric Pi com a lateral esquerre, juga un total de 91 partits i en el darrer, que va allargar-se 120 minuts, assoleix una fita "històrica", recorda ell, "probablement l'ascens del darrer estiu és un dels moments més feliços de la meva vida".

Tant li fa en quina posició hagi jugat Enric Pi al llarg de la seva carrera. La gran majoria d'episodis guarden d'ell un bon record com a golejador. De fet, a Llagostera hi ha anotat fins a 22 gols però, per exemple, a Mallorca, va demostrar que també era un gran davanter, havent sumat un total de 21 dianes, la gran majoria amb una cama esquerra digna de vitrina, que és potència però també és precisió; que és forta i, alhora, creativa.