LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix Eloy Gila

Coneix Eloy Gila Marín, desequilibrant mitja punta, el '10' del Llagostera.

Tornar

21/01/2015 12:08

Estava sent un autèntic malson per la defensa de l'Elx Il·licità, però el marcador encara era de 0-0 i el Llagostera necessitava els tres punts per coronar-se campió del grup tercer de Segona B. Havia estat una temporada espectacular, però volia arrodonir-la anotant el seu desè gol en Lliga. Per això, quan Moragón va servir ras amb la mà a peus de Pitu, ell ja començava a córrer. La passada de Pitu va ser al mig del camp cap a Pere Tarradellas, que va llegir un desmarcatge llampec a l'esquena dels centrals. La passada de Tarradellas va ser per alt, amb la dreta i, després d'un bot a terra, va engaltar una impressionant volea amb l'esquerra al pal curt per fer el primer i únic gol d'aquell partit. El Llagostera era campió.

I és que quan Eloy Gila Marín (Sabadell, 21/06/1988) va arribar al Llagostera el Gener de 2013, es va convertir en un home clau per a Lluís Carrillo i Oriol Alsina. Ràpidament van arribar els seus fruits, i és que en la seva primera temporada sencera a la Costa Brava va anotar 10 gols clau en la temporada regular, que van ser un dels principals motius del campionat de Segona B, però a més va contribuir amb un gol al Playoff davant el Gimnàstic de Tarragona per certificar l'ascens de categoria.

Però Eloy Gila creix al Ca n'Oriac, abans de ser caçat pel Sabadell com a Cadet. Ràpidament va marxar a Sant Cugat, a l'escola de futbol Josep Maria Gené. Passa dos anys a la Gramenet 'B', i el tercer ja al primer equip, a Segona 'B'. Amb 21 anys arriba a La Pobla de Mafumet i, en només dos partits, ja va demostrar que tenia potencial per ser jugador del primer equip, el Nàstic, llavors a Segona A, on hi juga una temporada i mitja abans de marxar cedit al Betis 'B'. La temporada 2012-13 juga mig any amb el Gimnàstic a Segona 'B' i finalment, el gener del 2013, va arribar a Llagostera, on va escriure amb lletres d'or a la història del club.

Un mitja punta "treballador, tàcticament aplicat", es defineix ell mateix, i confessa que "no considero que tingui un olfacte innat pel gol, malgrat he tingut alguna temporada inspiradora. Crec que vaig gastar tots els meus gols l'any passat". El sabadellenc bromeja, però confia en si mateix i és conscient que "l'important és ser un jugador d'equip, i que sigui el col·lectiu el que triomfi". Així és Eloy Gila, rialler però treballador com cap altre.