LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Coneix a Albert Ortiz, 'Tito'

Una aproximació a Albert Ortiz Moreno, més conegut com a Tito, número 6 del Llagostera i migcentre defensiu.

Tornar

17/09/2014 12:24

El partit estava sent molt travat i no hi havia cap sensació que es podria resoldre cap a un bàndol o cap a l'altre. Era el minut 88 i el Llagostera ho estava intentant tot per fer-se amb els tres punts davant el Saragossa 'B', quan va arribar la màgia. Tito va armar la cama dreta en un contraatac i des de 25 metres va picar la pilota amb l'interior per enviar-la a l'escaire. La victòria d'aquell 19 de febrer de 2012 era la tercera d'una ratxa impressionant que va catapultar el club de la Costa Brava a les posicions capdavanteres de la divisió. L'inici havia estat duríssim, però el Llagostera va trobar la manera de refer-se i, en el seu debut a la categoria de bronze, va quedar-se a un punt de jugar la promoció d'ascens.

Albert Ortiz Moreno, més conegut com a 'Tito', va arribar en aquella temporada (2011-12), la del debut en una divisió en què el Llagostera mai havia participat abans, i va ser un dels responsables del canvi de rumb d'un equip a l'alça. El seu primer gol va ser aquest golàs contra el filial del Saragossa i aquesta setmana s'enfronta contra el primer equip del conjunt aragonès. Tito arribava del Benidorm, on hi havia estat la temporada anterior. "Va ser un any molt difícil, perquè dels dotze mesos en vam estar cinc sense cobrar", es lamenta el jugador. La seva carrera fins a dia d'avui ha estat una marató per la Segona Divisió B. Havent crescut al filial de la Gramenet, va jugar dos anys al primer equip fins que va fitxar per l'Espanyol B. Del filial perico ja va saltar a Benidorm i a Llagostera, després d'un any d'impàs cedit al Legia de Varsòvia.

"Jo no tenia equip quan vaig marxar de Benidorm. M'estava entrenant en solitari a Barcelona esperant alguna oferta fins que va arribar l'Oriol (Alsina) i em va plantejar venir i vaig estar un temps entrenant amb ells fins que van decidir que em quedaria", explica Tito sobre la seva arribada a Llagostera. Llavors, el seu objectiu era la salvació, com ho serà aquest any, el del seu debut a la categoria de plata.

Fins a la data actual, Tito ha jugat tres dels quatre partits de Lliga sencers, més el de Copa del Rei contra el Betis. Reconeix que està vivint un "somni" aquest any, i que el millor moment de la seva carrera va ser "l'ascens aconseguit la darrera temporada". Però això no és tot. Els seus mèrits esportius són comparables als personals, ja que durant aquest temps ha estat compaginant els entrenaments i els partits amb una carrera universitària de molt nivell. Albert Ortiz és ni més ni menys que enginyer industrial. Jugant al filial de la Gramenet va començar la carrera: "jo llavors era un amater i la meva mare m'insistia que molts es perden pel camí i no arriben a ser professionals del futbol, se'm va inculcar una filosofia determinada i estic molt orgullós d'estar format en una disciplina que m'encanta de cara a un futur, espero, llunyà". Tito va acabar la carrera durant el seu primer any a Llagostera i és un dels seus títols més preuats.

Tito, com a jugador, es considera "prou bo tàcticament, sense prendre massa riscos amb la pilota als peus i un intent d'aportar sempre equilibri defensiu". Sobretot, destaca que és "una persona força conscient dels seus defectes però també de les seves virtuts", i és que el de Santa Coloma és un important cervell, dins i fora del camp.