LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

A Llagostera no hi ha edat del 'pavo'

Malgrat ser en una edat molt complicada, els nois del Cadet A demostren mitjançant el futbol que són un grup exemplar.

Tornar

23/11/2014 15:38

Res és més motivador per a un jove futbolista que sentir-se important. I una de les millors maneres de motivar un equip del planter és assignar-li un entrenador de renom. Hi ha un grup de nois que té el privilegi de comptar amb un entrenador que, alhora, és membre de l'staff tècnic del primer equip. En Francesc Martí no és només l'entrenador de porters de la UE Llagostera, sinó que també és al capdavant del Cadet A.

En Marc Posas té 15 anys i és de Llagostera de tota la vida. Juga de migcentre i corrobora que "tots a l'equip estem motivats perquè sabem que en Kiko és un bon entrenador i ens prepara uns entrenaments en què sempre hi ha exercicis nous". Ell és cadet de segon any en un equip que juga a Divisió Preferent, la segona categoria de més en futbol base, només precedida per la Divisió d'Honor.

En Kiko es mostra molt orgullós de la feina que fan els seus joves: "D'aquest equip se'n poden destacar moltes coses bones, però sobretot el fet que tots treballen a una, són molt disciplinats i lluiten sempre junts, fet que s'agraeix en una edat on més alta és la taxa d'abandonament esportiu. La d'un Cadet és una etapa molt complicada per compaginar amb el futbol. Els estudis comencen a dificultar-se i el nen, que ja és un adolescent de cap a peus, s'enfronta a una probable crisi d'identitat que el marcarà al llarg dels anys següents.

El Cadet A és un equip molt singular. Generalment, en un equip d'aquesta talla, tots els nois són de segon any. Malgrat tot, aquí hi trobarem jugadors com en Naol, que juga de central, té dotze anys i li tocaria ser Infantil. És a dir, que va dos anys avançat. Malgrat l'edat, la seva avançada envergadura dissimula la comparació amb els seus companys d'equip, i per a ell "no és cap problema" jugar amb nois més grans que ell. "Al contrari", diu ell, "crec que així n'aprendré encara més".