LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Carles Santaló: "Serà un plaer aprendre al costat de grans professionals, sobretot Oriol Alsina i Marcos Pérez"

Tornar

30/07/2019 00:12

És intuitiu, ja que sap preveure les situacions perilloses i s’anticipa a tot. És ràpid, ja que reacciona com un autèntic gat sota pals quan algú ataca la seva porteria. I, per si fos poc, és prometedor. La seva qualitat, els seus 21 anys i les seves ganes per seguir aprenent ho fan veure. Intuició, rapidesa i projecció són les tres virtuts que per excel·lència la UE Llagostera-Costa Brava veurà sota pals amb Carles Santaló, un porter que arriba al club llagosterenc amb molta determinació, sigui per demostrar el seu talent, sigui per competir per primer cop a Segona B, sigui per aprendre d’un porter amb l’experiència i trajectòria de Marcos Pérez. Un porter, en definitiva, de videojoc. Santaló ha militat dues temporades a l’EC Granollers i una a la UA Horta abans de fitxar pel Llagos i s’ha format al futbol base de l’Escola Valldemia de Mataró, CE Mataró, CF Badalona, RCD Espanyol i Girona FC. 

“El motiu principal que m’ha fet venir al Llagostera és el fet de poder competir a Segona B i de viure l’experiència de millorar i aprendre tot el possible al costat de futbolistes que han viscut coses increïbles i al costat de l’Oriol Alsina. Ell és també una de les grans raons que m’han fet venir perquè ha estat al futbol professional i ha dirigit futbolistes professionals. L’Oriol té molts coneixements i és un plaer entrenar amb ell. Vull aprendre d’ell tot el possible, seré com una esponja”, destaca Santaló, que confessa que el que li havien explicat del Llagostera coincideix amb la realitat. “M’havien explicat que el Llagostera és un club familiar, però al final sempre que t’expliquen coses no saps si són veritat o no. Però ara que porta aquí dues setmanes puc confirmar que aquest club és una gran família i a l’hora d’integrar-te et posen moltes facilitats i això es valora molt”, destaca el nou porter de l’equip llagosterenc.

El porter de Vilassar de Mar també reconeix que s’ha sorprès amb l’ambient que s’ha trobat al vestidor: “Una de les coses que més m’ha sorprès és l’ambient del vestidor. No m’esperava que fos la pinya que és, els companys fan broma tota l’estona i és una passada. Però, a la vegada, tothom es pren els entrenaments d’una manera molt seriosa i hi va al màxim i això ha estat clau perquè l’equip pugés l’última temporada. El vestidor és també una gran família i tothom fa el que pot perquè t’integris”, assenyala Carles Santaló, que veu com està en l’ambient de concòrdia ideal perquè desenvolupi i demostri totes les seves qualitats innates i adquirides. “Em definiria com un porter bastant intuitiu. És cert que no sempre t’has de deixar portar per la intuició però és el que m’ha fet arribar on estic ara mateix. Acostumo també a ser molt ràpid sota pals i aquest últim any en la presa de decisió a l’hora de sortir, tant en les pilotes llargues com per dalt”, subratlla Santaló, que tornarà a escoltar els consells i les lliçons de tot un mestre sota pals com Marcos Pérez. Després de tenir-lo com a ‘profe’ en la seva etapa de juvenil, ara rebrà de nou les seves classes. 

“Vaig tenir-lo d’entrenador de porters al Badalona en el meu primer any de juvenil i ara que em pugui tornar a ensenyar és un plaer i a més a més podré veure des de dins com fa de porter. Escoltaré els consells que em doni i aprendre el màxim possible i veuré com entrena. És increïble que hagi estat tants anys a una categoria com la Segona B”, ressalta Santaló, que té molt clar què pot aportar al Llagostera des del seu rol. “Vull intentar sobretot que Marcos mai es relaxi i que tingui la sensació de que vinc des de baix treballant molt bé perquè d’aquesta manera no pari de treure el màxim nivell. També vull demostrar a l’equip que si en algun moment, pel que sigui, haig de sortir al camp, el meu rendiment serà l’òptim”, destaca el jove porter, que també va coincidir en una etapa anterior amb l’entrenador de porters del Llagos, Jordi Cumelles: “Haig de dir que el fet de poder treballar amb el Jordi és una de les raons que també m’han fet venir. Vaig coincidir amb ell al Granollers i més enllà de l’entrenament de porters el tema psicològic me’l va treballar molt i em va ajudar força. Hi ha un gran ambient als entrenaments entre els porters i ell i això fa que els entrenaments siguin més fàcils i ho donguem tot”, assegura el porter de Vilassar de Mar. 

Com ja és conegut, a part de ser un gran futbolista, Carles Santaló és un magnífic youtuber i jugador professional del FIFA. Kolderiu -el seu nom d’usuari a YouTube-, ha atret ja més d’un milió de subscriptors al seu canal, on va parlar també als seus seguidors del seu fitxatge pel Llagostera. La vida del porter del Maresme és 100% futbol, amb els matins dedicats al Llagos i les tardes al seu canal. “La meva feina de futbolista es compagina bé amb la de youtuber, però hi ha esdeveniments i coses més presencials als que no podré assistir si tinc partit. Però tinc totes les tardes per fer la meva feina”, assegura Santaló, que ja en el primer dia d’entrenament de pretemporada va ser testimoni de les passions que aixeca, ja que una allau de nens i nenes li van demanar una foto. “El tema de la popularitat entre els nens t’agafa una mica desprevingut al principi i no saps com reaccionar però a mesura que passa el temps ho gestiones millor i personalment trobo graciós i curiós aquest interès i ho porto molt bé”, destaca Carles Santaló, un porter de videojoc al món real, un porter que alineat totalment amb la filosofia del Llagos: busca els reptes, el treball i la millora constant. 

FOTO 1: Carles Santaló, llest per créixer amb el Llagostera

FOTO 2: Molts nanos van acudir a fer-se una foto amb Kolderiu ja el primer dia d'entrenament 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter