LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

David García: "Vull aportar treball, professionalitat i solidesa defensiva"

Tornar

25/07/2019 14:55

Un bastió al mig del camp, un pilar fiable que acumula anys d’experiència en això de sostenir equips des de la medul·lar, també si són de bronze, ja que ha militat tres temporades a Segona B. David García, mig centre defensiu de 33 anys que s’ha incorporat a la UE Llagostera-Costa Brava procedent del CE L’Hospitalet, és d’aquells futbolistes que fa un treball invisible a la par que imprescindible, oscur a la par que brillant. Molt cops no es veu el seu treball, però apareix des de la discreció quan més se’l necessita per equilibrar i mantenir unit el seu equip. Des del seu treball fosc, brillen els altres. És d’aquells futbolistes sòlids, fiables, rocosos i compromesos, essencials per qualsevol entrenador. Per això Oriol Alsina l’ha volgut tenir a la seva disposició. I és que, a més a més, García acumula una dilatada trajectòria al futbol semiprofessional: al llarg de la seva carrera ha militat dues temporades amb la UE Castelldefels a Tercera Divisió, 10 amb la UE Cornellà –set a Tercera i tres a Segona B–, i les dues últimes amb el CE L’Hospitalet, a Tercera. 

“Vinc al Llagostera pel bé que m’havien parlat alguns companys d’aquest club tan familiar, el repte que suposa tornar a Segona B i també l’interès que va mostrar l’Oriol l’any passat perquè fitxés per l’equip. És un entrenador que ha arribat on ha arribat per mèrits propis, un gran treballador que a sobre sap gestionar molt bé el vestidor. És molt proper al futbolista i sap quan exigir-te perquè donguis el màxim i quan fer broma per relaxar l’ambient”, confessa David García. “He pogut comprovar de primera mà tot el que m’havien explicat del Llagostera. Veig gent molt humil, treballadora i amb moltes ganes de fer les coses bé. Haig de dir que els primers dies estan sent il·lusionants. A part, l’ambient al vestidor és molt sa, tot són bromes però a la vegada es respira un ambient molt professional, quan toca anar per feina la gent canvia el xip molt ràpid”, afegeix el mig centre de Castelldefels, que en la seva etapa de futbol base va passar per Penya Barcelonista Vallespir, Santa Eulàlia, Espanyol, Ferran Martorell i Castelldefels. 

García és un dels pivots en nòmina d’un Llagos que també té Pitu Comadevall, Pol Gómez, Yeray Sabariego i Adri Lledó per jugar a la sala de màquines. En el cas de l’ex de l’Hospitalet, es tracta d’un eix que manté l’equilibri perquè totes les peces treballin de manera harmònica. “Sóc un pivot defensiu molt marcat, m’agrada sempre estar ben col·locat tàcticament per ajudar l’equip, tant en el balanç defensiu com en l’ofensiu. Sóc generós en l’esforç i quan tenim la pilota jugo a un o dos tocs per donar velocitat a l’atac. Aportaré feina, professionalitat, ganes de guanyar, solidesa defensiva i joc aeri. Intentaré sumar també amb gols a pilota aturada”, ressalta el migcampista, que, amb la seva estatura -1,93 m-, la seva contundència i la seva capacitat àeria, serà també un important actiu per Oriol Alsina en l’estratègia, tant en l’ofensiva com en la defensiva. 

A banda de les seves virtuts i la seva motivació per deixar empremta a l’equip llagosterenc, García també posará a disposició del Llagos la seva experiència a Segona B, on ha jugat tres anys amb la UE Cornellà. Com a bon coneixedor de la divisió de bronze, el pivot sap les claus perquè el Llagos aconsegueixi la permanència. “En aquesta categoria els partits es decideixen pels petits detalls, ja que és molt igualada. Hem d’identificar els nostres punts forts i explotar-los al màxim. Fer-nos forts a casa és vital i fora de casa hem de ser un equip incòmode i l’estratègia és una arma molt important per sumar punts a Segona B. Serà molt important fer un bon inici de Lliga”, subratlla David García, un bastió que des de la seva posició al mig del camp controlarà que tot estigui en ordre. 

FOTO: David García, garantia de treball, solidesa defensiva i experiència pel Llagostera

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter