LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Juan Francisco Gómez ‘Pini’: “No m’esperava ser l’escollit però no podia rebutjar la oportunitat que m’ha donat l’Oriol d’entrenar el filial. Treballaré amb molta il·lusió”

Tornar

07/07/2019 23:40

El Llagostera buscava un entrenador pel filialasso. Havia de ser una persona que conegués el club, amb entusiasme per treballar, amb passió pel futbol. I el Llagos no va haver de buscar molt per trobar la persona idònia: Juan Francisco Gómez ‘Pini’. A més de complir totes les condicions requerides, s’havia sortit la temporada passada dirigint el juvenil C, a qui va classificar a la part alta de la taula amb la permanència com a objectiu, i com a delegat de l’aleví B del Cristinenc, salvant la categoria amb solvència. Tot i així, el més important no va ser el resultats, si no el que van aprendre i es van divertir els nanos amb ell. El tècnic de Santa Cristina d’Aro, de 37 anys, ja va formar part del cos tècnic del filialasso la temporada 17/18 com a ajudant de Javi Salamero i la campanya passada va ser tercer entrenador d’Oriol Alsina al primer equip fins que va haver de deixar el càrrec per motius laborals.  A més a més ha entrenat el sènior del Cristinenc a Tercera Catalana i ha treballat al futbol base al Sant Feliu de Guíxols i al Gironès-Sabat. 

“Vaig rebre l’oferta amb sorpresa. M’ho va proposar l’Oriol i no m’esperava que m’escollissin a mi. Després de valorar-ho i veure que m’ho podia compaginar amb el treball, vaig acceptar. No podia dir que no a una oportunitat única. Vull donar les gràcies a l’Oriol”, confessa Pini, que afronta aquest nou repte desbordat per la il·lusió i amb un ardent desig d’aportar les seves ganes de treballar i el seu segell personal. “El primer objectiu serà treure jugadors pel primer equip i mantenir la categoria. No tinc molta experiència però puc aportar el meu caràcter guanyador, el meu compromís, l’entusiasme que transmeti als nois i, sobretot, la il·lusió. Amb il·lusió es pot arribar molt lluny”, destaca el tècnic cristinenc. Per Pini serà també una prioritat absoluta que el filialasso sigui un pont sòlid i estable entre el futbol base i el primer equip:

“Buscarem una estabilitat en el sistema de joc. Volem que els futbolistes del filial que juguin amb el primer equip tinguin les mateixes nocions que el primer equip, que fer el salt a la primera plantilla no sigui un canvi brusc. La intenció, en definitiva, és que quan vagin a jugar o a entrenar amb el primer equip treballin amb la mateixa metodologia i filosofia que el primer equip”, explica Pini, que vol fer del filialasso un equip versàtil: “M’agrada el joc directe, m’agrada jugar maco i l’atac quan es pot però hi ha vegades que t’has de tancar al darrere. També li donaré especial importància a l’estratègia, seguint la línia amb el primer equip, i ser contundents al darrere. També tot dependrà de les característiques de la plantilla que acabi tenint, però vull un equip tot terreny que s’adapti a totes les situacions que ens exigeixi la categoria i a l’equip contrari”, argumenta l’entrenador de Santa Cristina d’Aro. 

Com a bon entrenador i estudiós del futbol, Juan Francisco Gómez ‘Pini’ té ben definida la seva metodologia de treball per plasmar totes aquestes idees: “La meva metodologia es basa en molt de treball amb la pilota. M’agrada molt treballar les situacions de joc que se’ns plantegin en un partit o en què haguem fallat. També, com dic, m’agrada molt l’estratègia perquè amb ella es poden guanyar molts partits”, assegura Pini, que també és clar sobre la seva manera de gestionar el vestidor: “M’agrada ser líder del vestidor i m’agrada que els jugadors se sentin a gust. M’agraden les bromes i les encaixo bé però també la serietat a l’hora de treballar i el grup sol seguir-me. Faré tot per fer pinya i perquè el vestidor estigui unit i sigui una petita família. Si no som una família, no sortiran les coses”, ressalta Pini, 

L’estratega cristinenc serà el líder d’un cos tècnic que tindrà, com a integrants confirmats, Jordi Codina ‘Cudi’ com a segon entrenador, Bruno Novkovic com a preparador físic, Jordi Fernández  ‘Kai’ com a tècnic de porters i Jordi Maurici com a delegat. “Formem un gran grup, esperem que ens surtin les coses”, destaca Juan Francisco Gómez ‘Pini’, un entrenador que ho donarà tot, coneixements, passió i entusiasme, per facilitar el pas al primer equip, per aconseguir grans coses amb el filialasso. I és que, com diu el tècnic cristinenc, amb il·lusió es pot arribar molt lluny. 

FOTO 1: Pini, una persona més que preparada per afrontar el repte del filialasso

FOTO 2: L'entrenador cristinenc viu el futbol amb molta passió 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter