LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Gerard Escoda: “El Llagostera és una família especial on tothom fa de tot i està amb el club als bons i mals moments. Marxo, però el club continuarà sent com casa meva”

Tornar

02/07/2019 01:09

Com el familiar que marxa de casa però que saps que continuaràs veient perquè estima casa seva i perquè es fa estimar. És la sensació que se’ns queda a tots amb la marxa de Gerard Escoda, que se’n va de la que és casa seva, que deixa de treballar amb la que ha estat la seva família, la del Llagostera, que, com no podia ser d’una altra manera, continuarà sent la seva família. Perquè, al final, el vincle amb el club tot i no treballar-hi seguirà existint. I és que cinc anys com a secretari tècnic donen per molt. Tants dies treballant colze a colze amb l’Oriol i l’Isabel, tants i tants caps de setmana seguint el primer equip, el filial i el futbol base i tantes vivències. Al cap i a la fi, tantes hores i passió que ha dedicat al club. 

“Deixar de treballar al club és una decisió meditada i presa amb consciència. Hi ha inlfuït sobretot la meva situació personal i familiar. També és una decisió meditada pel que fa a l’aspecte professional, perquè és l’hora de plantejar-se nous reptes. El Llagostera és casa meva, em sento molt identificat amb aquest club que és una família i cada dia li he dedicat moltes hores per fer-lo millor. Deixo moltes amistats com l’Oriol i l’Isabel, hem estat moltes hores treballant junts, els trobaré a faltar i el club continuarà sent com casa meva, però ara és el moment de deixar un espai entre nosaltres. Tanmateix, no tanco la porta a tornar”, confessa Gerard Escoda, que va arribar al club de la Costa Brava el gener del 2014 després de treballar a l’estructura del Girona FC, amb l’equip lluitant per un ascens històric a Segona A que va acabar aconseguint. 

“Resumir cinc anys en quatre frases és molt complicat. Al final, ha estat un període peculiar perquè el primer equip ha estat en tres categories diferents i en aquest sentit hem viscut una muntanya russa. La primera temporada a Segona vam estar a prop de classificar-nos pel ‘play-off’ d’ascens a Primera i la següent vam baixar a Segona B, on vam fer projectes ambiciosos per tornar al futbol professional però sense fortuna. Però aquesta última temporada amb l’esforç de tots hem aconseguit tornar a la categoria en què estavem quan jo vaig arribar i això em deixa tranquil”, destaca Escoda, una encliclopèdia del futbol que ha posat els seus extensos coneixements al servei del Llagos perquè primer equip i filial tinguessin les millors plantilles possibles. Però sempre pendent també del futbol base:

“He estat sempre treballant en la configuració del primer equip i del filial i també mirant partits de la base però al final he fet de tot el Llagostera. És una de les coses bones i especials d’aquest club, que encara que tinguis un càrrec acabes fet de tot com demostren l’Oriol i la Isabel i aquest és un del secret dels èxits del Llagostera”, destaca el reusenc, que, considera que, tot el viscut i totes les amistats entaualaudes en un club tan singular com el Llagos l’han fet créixer: “El Llagostera l’has de conèixer des de dins. Han estat cinc anys en què he viscut en una família, amb persones que sempre han estat al peu del canó, amb gran esperit de superació i que han estat amb el club tant en els bons com en els mals moments. Persones, en definitiva, identificades amb el Llagostera. Això et curteix com a professional i com a persona”, reconeix Escoda. Sense anar més lluny, ell mateix és tot un exemple de fidelitat, ja que va continuar lligat al club tot i els dos descensos dels últims anys. 

Ara li toca assumir les funcions de secretari tècnic a una altra persona amb la que ha treballat i coincidit al club. O el que és el mateix, un amic seu, Edgar Alsina. “L’Edgar és també una persona que ha fet de tot en aquest club, que sempre ha treballat amb serietat i professionalisme. No ha exercit mai aquest càrrec, però té capacitat per fer-ho i ho farà molt bé, sempre hi ha una primera vegada per tot. A més a més, coneix la manera de treballar del Llagostera i de l’Oriol i se sent molt identificat amb el club. Tinc una relació d’amistat molt especial amb ell. Qui millor per agafar el càrrec?”, destaca Gerard Escoda. Esmentar el teu nom, Gerard, significa esmentar el Llagostera. Esmentar el teu nom, significa parlar d’algú molt important en la història del Llagos que ha fet un treball descomunal per fer gran aquest petit club. De tot cor, gràcies Gerard! 

FOTO 1: Gerard Escoda, una ajuda inestimable per Oriol Alsina

FOTO 2: Escoda, el tercer per l'esquerra, a El Molinón en la prèvia del Sporting-Llagos de la temporada 14/15 

FOTO 3: Gerard Escoda i Edgar Alsina, se'n va un crack i entra un altre 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter