LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Portugalete - UE Llagostera-Costa Brava: Per Llagostera, pels almogàvers, per Maymí, per Pitu

Tornar

31/05/2019 10:42

Per Llagostera, pels almogàvers, per Maymí, per Pitu. També per tots els protagonistes dels vuit ascensos anteriors en el segle d’or del Llagos. Tenim motius de sobra per tornar-ho a fer, per aconseguir allò tan i tan complicat però que el Llagostera ha convertit en normal els últims anys. Emoció, molta emoció per aconseguir-ho de nou. Però sabem també que, en cas de superar l’eliminatòria, queden 90 minuts de patir al camp del Portugalete aquest dissabte (19:30). Un campió de Tercera Divisió com el Llagos que jugarà davant de tota la seva afició amb la motivació de capgirar el 2-0 del Municipal en un camp on només ha cedit tres empats en tota la temporada. Per tant, la prudència ha d’ocupar el mateix espai, o més, que l’emoció. 

“Som conscients que si no som el millor Llagostera, perdrem”, així de clar és Oriol Alsina, que disputa el seu cinquè play-off com a entrenador, el cinquè amb el Llagos. I ser el Llagostera ja se sap que implica: ser prudent, deixar-se la vida al camp, respectar al màxim al rival, lluitar cada pilota, cada acció, com si fos l’última fins l’últim instant. “No ha estat necessari mentalitzar els jugadors durant la setmana perquè saben que no valen relaxacions”, afegeix l’entrenador del Llagos, que visualitza el tipus de partit que pot plantejar un Portugalete que no ha perdut un sol partit a La Florida durant la campanya. 

“Crec que ells proposaran un joc directe i contundent, encara que tenen qualitat per jugar més i penso que poden intentar-ho amb totes dues maneres”, afirma Alsina. Tal com li dicta la seva experiència, la que tanta té en aquest tipus de situacions, hi haurà un altre factor decisiu a part del joc i que també estarà present sobre el verd: “Serà un partit molts nervis perquè dos equips que han fet una gran temporada es juguen un premi molt important que només se’l pot endur un. Qui controli millor el factor emocional serà qui s’emporti l’eliminatòria”, assegura l’entrenador del Llagostera, que porta vuit ascensos amb el club del Gironès i intentarà aconseguir el novè. 

I en el terreny emocional, que tant espai ocupara sobre el terreny de joc, també hi seran molt presents dos jugadors pels qui el Llagostera jugarà. Dos motius més per tornar-ho a fer: Jordi Maymí, recuperant-se de la seva segona lesió seguida de lligament creuat anterior, i Pitu Comadevall, que la va patir a l’anada contra el Portugalete. Tots dos són un exemple de treball, sacrifici i constància i no hi ha cap dubte de que tornarem a gaudir de la seva cama esquerra. Sense Pitu i sense Pol Gómez, expulsat, el Llagos es queda sense el que era ara el seu doble pivot titular. Però no importa perquè en aquest equip el que entra sempre ho fa igual de bé pel company a qui substitueix. 

“És cert que no tindrem Pol ni Pitu, ens fa ràbia la seva lesió perquè és una gran jugador fora i dins del camp i una persona excel·lent. Però jugaran Maik i Yeray, que sempre que han jugat ho han fet molt bé”, afirma Oriol Alsina, que invita a tots als almogàvers a gaudir. Se’n esperen, ni més ni menys, que 100. I com a mínim. “A l’afició li diria que ens animi i que gaudeixi. Encara que els últims anys haguem fet uns quants play-off, és molt difícil jugar-ne un”, assegura Alsina. Anem cap a Portugalete amb il·lusió, amb motius per tornar-ho a fer: pel poble, pels almogàvers, per Maymí, per Pitu, per tots els protagonistes dels anteriors ascensos… I per tornar-ho a fer no hi ha una altra manera que no sigui sent fidel que comporta dur aquest escut, vestir aquests colors, defensar aquest club, a tot el que comporta en definitiva, ser del Llagostera.

FOTO 1: El Llagostera té motius de sobra per tornar-ho a fer 

FOTO 2: Davant del joc directe del Portugalete, els tres centrallassos del Llagos, Lucas Viale, Pablo Amantini i Toni Cunill, seran vitals 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter