LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

David Costa, amor etern pel Llagostera-Costa Brava

Tornar

03/05/2019 13:35

Estiu del 2006. David Costa s’enamora del Llagostera. Però allò no es tractaria d’un simple amor d’estiu. Al despatx d’Oriol Alsina de Tèxtil Tarragó va signar en realitat el seu matrimoni amb el club de la Costa Brava amb la rúbrica del seu primer contracte. Des de llavors, i durant una dècada, gols, ascensos, llàgrimes d’emoció, suor, tardes romàntiques de futbol… Diuen que el frec fa l’afecte i això és el que li va passar a Costa, que va acabar tan captivat amb el Llagostera que li va jurar amor etern. Ni el temps que ha passat, ni la distància dels terrenys de joc -va deixar de jugar a l’entitat el 2015 després del seu pas pel filialasso-, han desgastat la relació de Costa amb el club llagosterenc: el màxim golejador de la història del Llagostera amb més de 100 gols l’acompanya sempre que pot allà on vagi. 

“Sempre que puc vaig a veure els partits i quan s’acosta el dia de partit ja em poso nerviós. El Llagostera és el club de la meva vida, el club que m’ho ha donat tot, futbolística i humanament i el vincle que tinc amb l’Oriol i l’Isabel és tan gran que és com si fossin els meus pares. Continuar seguint el Llagostera és el que el cap i el cor em demana i sempre ajudo l’Oriol en el que puc. Ni amb diners podria tornar a aquest club tot el que m’ha donat”, explica emocionat David Costa. El davanter va arribar la temporada 06/07 procedent del Palafrugell, de Tercera Divisió, i amb els seus gols, el seu carisma, el seu esperit d’equip i la seva entrega va ajudar Alsina i tot l’equip a conduir el club llagosterenc fins a Primera Catalana el curs 07/08 per, fer-lo saltar a Tercera Divisió la campanya 08/09 i catapultar-lo a Segona B la temporada 10/11. Per si no n’hagués tingut prou, David Costa, que també va jugar a la categoria de bronze, es va tornar a atipar d’èxits amb els colors del Llagos en una segona etapa que en aquest cas amb el filialasso, on hi va militar quatre temporades, des de la 11/12 fins la 14/15. El curs 12/13, amb la barbaritat de 29 gols en 24 partits, va aconseguir l’ascens amb el “B” a Segona Catalana. Com amb el primer equip, els èxits del filialasso no es poden entendre sense Costa, que recorda un fet del primer any del Llagos B a Segona Catalana. “La temporada 14/15 l’Oriol em va oferir contracte a Segona Divisió, però vaig dir que no perquè jo no em veia preparat per jugar en una categoria tan alta, penso que no tenia nivell”, recorda el palamosí. 

Un idil·li pel Llagostera que Costa pregona fora del camp de futbol. I és que el palamosí no és un només un ex jugador que va a veure el que havia estat el seu equip i prou. Viu pensant en el Llagos i el porta a tot arreu. Com una parella enamorada, exhibeix mostres d’amor pel club de la seva vida allà on va. “Tinc activats avisos al mòbil per seguir l’actualitat del club, quan vaig al gimnàs vaig vestit amb roba del Llagostera i quan és estiu els pantalons curts que porto són del Llagostera”, assegura Costa. Un amor que també transmet als seus. “Al cotxe escolto l’himne del club i li poso també a les meves filles, ja se’l saben de memòria. És un himne preciós”, confessa una de les llegendes del club del Gironès, que actualment milita al Calonge de Tercera Catalana. De fet, ell va ser qui va posar en contacte el Llagos amb el grup Di-Versiones perquè composés l’himne. 

Un dels versos de l’himne diu que “hi ha coses que si no les veus no les creus”, i això és el que passa amb el Llagos. És difícil d’entendre què té club petit situat en un poble de 8.000 habitants i què és el que porta a ex jugadors com David Costa a sentir aquesta passió. Simplement has de viure-ho, com li va passar al màxim golejador de la història de l’entitat de la Costa Brava. “El Llagostera és un club diferent. Des de fora sembla difícil entendre perquè atreu jugadors semiprofessionals amb un camp tan petit però quan estàs l´únic que pot fer és gaudir. Tothom que ha passat pel Llagostera parla meravelles. És un club màgic amb una qualitat humana extraordinària”, ressalta el palamosí. Per David Costa és molt difícil quedar-se amb un moment de tots els que ha viscut en aquest idil·li amb el Llagos. Ha de pensar molt per escollir-ne algun.

“És molt complicat quedar-me amb algun partit concret. Però guardo un gran record del partit d’anada del ‘play-off’ d’ascens a Primera Catalana (temporada 07/08). Jugàvem a Santa Cristina d’Aro contra el Martorell, el camp estava ple. Vam guanyar per 3-0 amb tres golassos i jo vaig marcar l’últim de cap”, rememora el punta. “També recordo amb molt d’afecte l’eliminatòria d’ascens a Segona B contra el Cerceda (temporada 10-11), sobretot al partit d’anada, on vaig pentinar la pilota amb què Uri Santos va marcar el 2-0”, recorda David Costa. L'ariet, tot un expert en això de fer-la grossa, veu el Llagos amb opcions per tornar-ho a fer. Però sempre sense deixar la prudència de costat. 

“El que estic veient aquesta temporada és un Llagostera molt alegre, amb molt bon ambient, amb jugadors molt implicats i una plantilla en què tothom té opcions de jugar. Al futbol 3 i 2 no són 5 i no és suficient amb tenir un bon bloc, influeixen factors com la motivació. I, en aquest sentit l’Oriol té tots els jugadors extra motivats, manté la tensió tota la setmana i apart els jugadors estan motivats per estar a dalt a la classificació. A més a més, com sempre, hi ha persones com Jordi Mir i Josep Valentí que es cuiden de que als jugadors no els falti de res i l’afició està ajudant molt i va a tot arreu. Arribem a final de temporada amb opcions de tot però no hem de mirar més enllà del partit que toca. Encara queden punts per jugar, els de darrere venen fort i el primer és assegurar el ‘play-off’. Hem de tenir, sobretot, molta prudència”, assegura David Costa. “Si el Llagostera continua tenint èxits després de 10 anys és perquè hi ha un nucli que treballa molt dur pel club amb persones com l’Oriol, la Isabel i Valentí”, destaca el palamosí. 

David Costa porta ja 13 anys de matrimoni amb el Llagostera-Costa Brava. El temps no ha apagat la passió que Costa sent pel Llagos, de qui continua enamorat com des del primer dia. Com la parella que va agafada de la mà pel carrer, el palamosí exhibeix en públic, i orgullós, el que sent pel club de la Costa Brava, sigui portant roba del club, sigui escoltant l’himne al cotxe. I és que el Llagostera sap que, passi el que passi, sempre tindrà David Costa al costat. I David Costa, sap que, passi el que li passi, tindrà el Llagostera al seu costat. Perquè, simplement, el del Llagos i Costa, és un matrimoni indissoluble. 

FOTO 1: David Costa, un llegenda viva, un jugador immortal pel Llagostera

FOTO 2: La plantilla que va pujar a Tercera Divisió la temporada 08/09. Costa, el cinquè començant per l'esquerra a la fila d'abaix

FOTO 3: El punta transmet la passió pel Llagos a les seves filles. A la imatge, amb la seva filla Alexandra 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter