LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Vilassar de Mar - Infantilasso: la glòria de la Divisió d'Honor pot estar a 70 minuts

Tornar

05/04/2019 13:17

Els ha arribat el moment. Millor dit, el tenen a 70 minuts. A 70 minuts de tocar amb les dues mans l’objectiu que porten perseguint tota la temporada, d’aixecar els braços i tocar la glòria. A 70 minuts de creuar la línia de meta després d’una llarga i dura cursa de fons. Han portat avantatge durant pràcticament tota la Lliga però mantenir-se al capdavant amb aquest ritme només està a l’abast dels privilegiats. Dels que tenen qualitat, però també dels que lluiten. Perquè la pugna, innata en tots els equips del Llagostera-Costa Brava, és també un talent. L’infantilasso és a poc més d’una hora de poder ser equip de Divisió d’Honor. L’únic però exigent requisit és el de guanyar aquest dissabte al camp del Vilassar de Mar (11:00 h.). Un rival directe que vol mantenir opcions matemàtiques de pujar a falta de sis jornades pel final. Però a l’infantilasso, com un conjunt del Llagos que és, li van els reptes. I vol superar aquest per reconquerir la màxima categoria només un any després de perdre-la.

L’entrenador de l’equip llagosterenc, Guillem Ferrer, és qui gestiona ara junt amb Edu Maicas l’enorme talent de tot aquest bloc després del pas per la banqueta de Miguel Ángel Sierra, ara treballant al cos tècnic del primer equip del Leganés a Primera Divisió. Ferrer té molt clar el que s’ha de fer davant un matx de tal magnitud. “És un partit més però molt important en el sentit de que es pot assolir l’objectiu de pujar a Divisió d’Honor, pel qual tant ha treballat el club, l’equip i el cos tècnic. És cert que hi ha una mica de pressió per tractar-se d’un partit tant important però hem de controlar els nervis i saber que, tot i que serà un partit molt difícil, tenim moltes opcions de guanyar”, assegura l’estratega de l’infantilasso, segon a la classificació del grup 2 de Preferent amb 13 punts d’avantatge sobre el Vilassar de Mar i 16 sobre el Vic Riuprimer, els seus dos adversaris directes. Només pot pujar el primer classificat a Divisió d’Honor però com el líder és l’equip “B” de la Damm i tel conjunt cerveser té l’”A” a la màxima categoria, en aquest cas ascendeix el segon. 

En cas de triomf, l’infantil A podria consumir l’objectiu a falta encara de cinc jornades pel final, el que hi diu tot sobre el tros de temporada d’un conjunt que, de 24 xocs disputats, només ha deixat de guanyar sis. Però tot i que tan sols una victòria separi aquests cracks de creuar la línia de meta, s’haurà de superar un equip amb un estil similar al del Llagos com el Vilassar de Mar, el que comporta sempre una dificultat afegida. “El Vilassar és un equip molt semblant a nosaltres. És molt físic, treballa molt, està atent a les segones jugades, té un bon joc directe i bones individualitats. Saben que ens juguem l’ascens, un objectiu pel que ells també lluiten, així que estan davant la seva última oportunitat i ens ho posaran molt difícil”, adverteix Guillem Ferrer. Però com va fer primer Miguel Ángel Sierra, i ara ell, el tècnic de Bescanó confia al 100% en aquest bloc. Té motius de sobra per fer-ho després de tot el que han demostrat els nanos aquesta campanya. 

“La clau de l’èxit d’aquest equip és el treball dels jugadors. Saben el que volen i tenen una mentalitat molt gran per exigir-se i assolir els objectius, tan a nivell individual com col·lectiu. Tots els nois estan disposats a donar-ho tot per l’equip, hi ha companyonia i molt bon ambient. Sense aquest esforç i aquesta lluita, aquest equip no hagués arribat on ha arribat. Hi ha equips molt potents com el Parets, el Vic Riuprimer i el mateix Vilassar però sabíem de la capacitat d’aquest bloc”, ressalta Guillem Ferrer, que no s’oblida de la feina descomunal duta a terme per Miguel Ángel Sierra, que va deixar molt ben encaminat l’objectiu dirigint l’equip fins la jornada 18. Un període en què Sierra va establir una ratxa impressionant de 9 jornades consecutives vencent i 14 seguides sense perdre. 

“Els números que va fer Miguel Ángel parlen per sí sols de la feina tan espectacular que va fer. Va realitzar un treball molt bo amb els jugadors tan a nivell de coneixements com grupal i s’han vist els fruits. Ha estat una sort poder treballar amb ell”, destaca Ferrer. Cos tècnic i jugadors d’aquest infantilasso saben de la tremenda dificultat del partit d’aquest dissabte a Vilassar de Mar (11.00). Però saben també que secret per poder guanyar i entrar a Divisió d’Honor per la porta gran no hi ha més que un: ser el Llagostera. 

FOTO 1: Cada un dels jugadors de l'infantilasso és imprescindible en un equip on destaca el bloc per sobre de tot

FOTO 2: Primer Miguel Ángel Sierra, a la imatge, i després Guillem Ferrer han construït un equip molt competitiu 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter