LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Dani Pérez, l'aranya del Llagostera-Costa Brava

Tornar

29/03/2019 11:30

A la teranyina que custodia hi queda atrapat tothom, pocs aconsegueixen trencar-la. Fins i tot quan sembla que algú la reventarà amb una canonada. Tranquil, serè, espera la seva oportunitat per atrapar tot aquell que gosa atacar-lo. Quan veu que algú s’aproxima reacciona ràpid, llançant-s’hi a sobre amb les seves portentoses potes.Ho atrapa tot, per impossible d'arribar que sigui, estirant-se al límit, com si llancés un atac de tela amb les seves mans com el mateix Spiderman. Ell és Dani Pérez, ell és l’aranya del Llagostera-Costa Brava. 

“Sóc un porter ràpid sota pals, tinc reflexes, se’m dona bé l’un contra un i també tinc bona col·locació. Són aspectes que treballem als entrenaments i sobretot em fixo en com ho fa Marcos. Inclús en les pilotes per alt és un referent per a mi, perquè, com jo, ell tampoc és un porter alt. D De fet, és una de les coses per les quals em vaig començar a fixar en ell”, assegura el jove arquer, de 1,77 m. Com l’aranya que sap esperar la seva oportunitat a la seva teranyina, el porter nascut a Bigues i Riells, incorporat al Llagos aquesta temporada, també està sabent esperar el seu moment. Sap que, amb 20 anys, i tot un futur per davant, ara li toca aprendre de tot un veterà i referent en això de custodiar el marc com San Marcos. 

“La posició de porter sempre ha estat diferent a la resta de demarcacions i amb això convivim, sabem que els porters no ens podem alternar i que sempre ha estat així. Però quan el Llagostera t’ofereix venir i saps que entrenaràs al costat d’un gran porter com Marcos no penses en què no jugaràs, si no en tot el que aprendràs i milloraràs amb ell. I la veritat és que està sent així. M’està ajudant en tot el que pot, estic aprenent molt i tinc una gran relació amb ell. Però en general l’ambient amb els altres porters, l’Alberto (Román) i el Gerard (Asparó), és genial. Estic molt content de tenir d’entrenador de porters el Jordi (Cumelles), una persona molt treballadora i que fa entrenaments de gran qualitat. Ara és moment d’aprendre i ja arribarà la oportunitat per ser titular. En tot cas, estic preparat i treballo dur per estar-ho si algun dia haig de sortir a jugar”, confessa Dani Pérez, que ja coneixia tant Marcos com Cumelles abans de coincidir amb ells al Llagos. 

“A Marcos no el coneixia personalment però sí de veure’l jugar al Badalona quan jo era juvenil, allà era tota una institució, tothom parlava bé ell. Quan vaig estar al primer equip, recordo que Morales em parlava molt bé d’ell i quan vaig saber que podria compartir entrenaments amb Marcos em vaig emportar una gran il·lusió. Al Jordi el vaig tenir un any d’entrenador de porters al futbol base del Mataró. Intenta tenir-ho tot molt ben preparat sempre, ens posa vídeos i sempre escolta la nostra opinió per adaptar els entrenaments al que necessitem millorar”, explica Dani Pérez, amb les orelles i els ulls sempre a l’aguait per ser encara millorar porter en cada entrenament que passa al costat de San Marcos. 

“Ell insisteix molt en els blocatges, en aquelles pilotes que potser pares però que no pots atrapar sempre per evitar que hi hagi una segona jugada. Però no destacaria cap faceta en concret, en general estic aprenent de tots els aspectes amb les correcions que em fa i els consells que em dona. Inclús quan no m’explica res em fixo en el que fa per seguir aprenent”, destaca el futbolista de Bigues i Riells, que, tot i no haver tingut la ocasió d’estrenar-se amb el Llagos en Lliga, sí que ha pogut debutar igualment amb el conjunt llagosterenc en partit oficial amb la seva participació a la Copa Federació, en què va jugar l’anada de la primera contra la Peña Deportiva, a Eivissa, i la tornada dels vutitens de final contra el Conquense, a Cuenca. En tots dos partits, a més d’exhibir les seves habilitats, Dani Pérez va transmetre una enorme serenitat. En aquest cas, també recorda a la tranquil·litat de l’aranya a l’espera d’entrar en acció. 

“Una de les coses que he après els últims anys és a jugar tranquil, a no posar-me nerviós encara que per dins ho estigui. Sent porter has de transmetre tranquil·itat i seguretat al teu equip perquè si el porter transmet inseguretat al final es contagia i tot inlfueix. Els teus companys han de tenir la tranquil·litat de que quan hi hagi una ocasió l’aturaràs i per tant t’han de veure serè”, assegura Pérez, que reconeix que el Llagostera és un dels clubs en què més còmode s’hi ha sentit mai tot i portar-hi només vuit mesos: “Tothom m’ha tractat molt bé al club des de que vaig arribar. Em sento molt bé, hi ha un gran ambient amb tots els companys i tothom, jugui més o menys, té culpa de la bona situació que té l’equip. També em trobo molt a gust amb el cos tècnic, l’Oriol m’anima molt, és molt proper amb els jugadors i això s’agraeix. A més a més tenim una molt bona afició, a qualsevol lloc, inclús quan vam anar a Eivissa i Cuenca, ens segueix gent que fa hores de viatge per venir a animar-nos a camps complicats i això ho valorem molt. El Llagostera és un dels clubs en què més còmode m’hi he sentit mai”, ressalta el porter de Bigues i Riells, que valora també el partit d’aquest dissabte al camp del Santboià (17:00 h.). 

“No ens podem confiar perquè el Santboià estigui a la zona baixa i de fet no estem gens relaxats perquè sabem que ens espera un partit molt difícil, ja que al partit de la primera volta només vam poder guanyar per 2-1. A més a més, s’han reforçat bé a la segona volta i arriben en bona dinàmica després de la seva victòria a Terrassa”, afirma Dani Pérez, que, com l’aranya que espera la seva presa, està sabent esperar la seva oportunitat. De mentres, Marcos Pérez l’està ensenyant a com repel·lir els atacs dels depredadors, però, en tot cas, l’aranya del Llagostera ja està preparada per tot, ja que la seva porteria és una teranyina tothom hi queda atrapat. 

FOTO 1: Dani Pérez, una aranya sempre preparada per arribar allà on sigui

FOTO 2: El porter de Bigues i Riells mai perd la serenitat

FOTO 3: L'arquer del Llagos s'ho deixa tot als entrenaments 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter