LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Joan Maynau, la MotoGP del Llagostera-Costa Brava

Tornar

01/03/2019 14:05

Quan accelera no hi ha qui el freni. I si accelera per frenar algú no hi ha qui marxi d’ell. Les seves cames sobre el gespa són com rodes que s’agafen a la pista. Roda segur, encara que tractis de tombar-lo no podràs. I, si, per casualitat algú l’avança, ell farà tot el possible, el que sigui per recuperar la posició. I no li deixis una mica d’espai, perquè és com intentar ser més ràpid que una moto amb més cavalls de potència en una recta. Imposa unritme que no baixa, igual que una màquina que no entén de cansament. I és que Joan Maynau reuneix velocitat, potència i competitivitat. Maynau és la MotoGP del Llagostera-Costa Brava. 

“Confio bastant en la meva potència, a la que veig una mica d’espai tracto d’aprofitar-la i pujo totes les vegades possibles”, admet el lateral esquerre de Tossa de Mar, capaç de mantenir el ritme els 90 minuts de la cursa. “Físicament arribo als finals dels partits bastant bé. El bo de ser lateral és també que en ser una posició que et permet descansar durant certs moments del partit fa que arribis fresc. Ofensivament em sento molt còmode però crec que defensivament haig de millorar”, destaca Joan Maynau, un futbolista que no suporta perdre. Ni en accions aïllades com una pèrdua d’esfèrica. La MotoGP del Llagos se sent com si li prenguessin una posició en plena cursa.  “Em molesta bastant perdre la pilota i aprofito aquesta ràbia que m’entra per recuperar-la de nou”, ressalta Maynau, que fora del futbol tampoc això de la derrota tampoc no va molt amb ell. “Sóc molt competitiu i no m’agrada gens perdre. L’altre dia vaig jugar a tennis contra un amic i vaig acabar guanyant. Havia de guanyar sí o sí”, assevera el defensa de la Selva. 

Entre aquesta motivació i el seu gran nivell físic i tècnic, no hi ha dubtes de que lateral es troba en un impressionant moment de forma. Ningú se’n va d’ell al darrere i a dalt se’n va de tothom. “Estic entrenant i estic competint bé i també em trobo amb confiança, em surten les coses. Considero que estic gaudint del meu millor moment aquesta temporada”, assegura el defensa del Llagos, que, al tram inicial de la temporada, entre setembre i octubre, va patir una microrrotura del quàdriceps amb recaiguda inclosa que li van impedir agafar el ritme idoni. Una temporada en què viu el seu quart curs al Llagostera, on va arribar a la 2015/2016, campanya en què es va incorporar a aquell filialasso que va pujar a Primera Catalana de la mà de Pep Triadú. 

Li tinc molt d’afecte al Llagostera perquè ha estat el club que m’ha obert les portes del futbol professional o semiprofessional i és el club que m’està fent créixer. Estic molt content d’estar aquí”, assegura Maynau, que ha polit el seu talent des de la seva arribada al Llagostera i més encara que el pot polir donat el marge de progressió que li donen els seus 22 anys. Com a integrant d’un equip que porta al cor, Joan Maynau té ganes de tornar a veure el Llagos guanyar. Només han estat dues derrotes seguides, però massa per l’ambició innata que té aquest club i aquest vestidor. 

“És cert que estem vivint una ratxa negativa i tota la sort que vam poder tenir a la primera volta se’ns està tornant en contra amb els partits que últimament se’ns han escapat al temps afegit. Però al final és una dinàmica negativa i quan passa això qualsevol detall decanta el partit cap a l’altre costat. Queden encara 12 jornades i depenem de nosaltres mateixos per estar a la zona privilegiada. No queda altra que seguir en la línia d’esforçar-nos i seguir treballant com ho estem fent. Estic segur que sortirem d’aquesta”, assegura el lateral esquerre, encantat amb la resposta de l’afició, que s’està bolcant més que mai amb l’equip just quan el Llagos pateix el pitjor moment de la temporada. “Em va sorprendre veure tanta gent al partit de l’Horta, hi havia més afició del Llagostera que de l’Horta. Vaig pensar “mira quants almogàvers hi ha”. És agradable veure tants aficionats”, remarca Joan Maynau. Una afició que es prepara per recolzar de nou el Llagos pel patit d’aquest dissabte a casa contra l’Europa.

“Hem de plantejar el partit com qualsevol altre, amb màxim respecte al rival i intentant veure on li podem fer mal. L’Europa és un equip fort que ens va posar en problemes al seu camp i costarà guanyar però entre tots s’ha d’intentar”, destaca Maynau, que vol accelerar en busca del retorn del Llagostera a la victòria. Un Llagos que sap que sempre tindrà en Maynau un futbolista que ho donarà tot per superar-se i per evitar que el superin, un jugador al que es pot agafar per passar totes les corves que vinguin. Perquè ell és una MotoGP que reuneix vrituts com velocitat, potència i competitivitat. I no les ha adquirit. Simplement li venen de sèrie. 

FOTO 1: El de Tossa de Mar és potent en el cos a cos i es molt complicat aturar-lo també en el cos a cos

FOTO 2: La MotoGP del Llagostera té una velocitat, una potència i una competitivitat innates 

FOTO 3: Joan Maynau és un futbolista molt complicat d'aturar quan arrenca

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter