LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

UA Horta 2-1 Llagostera-Costa Brava: El Llagos ho fa tot però l'últim minut el torna a castigar sense res

Tornar

25/02/2019 02:34

L’Horta va reviure el malson de l’últim minut quan teníem quasi agafat un molt bon punt al camp més complicat de la categoria. Volem guanyar, no ens ha marxat pas l’ambició ni ens hem oblidat de com fer-ho, ens ho deixem, tot, absolutament tot, però la mala dinàmica ens castiga sense res. No ens permet escapar de la irregularitat, malgrat que no deixem de donar arguments perquè ens alliberi, ens té encadenats. Així són les inèrcies negatives, persistents, molt tossudes i també injustes, com és el nostre cas. Però ja se sap que l’adversitat fa créixer el Llagostera, que més es gran es fa quan més problemes li venen. I no és aquell tòpic que no es compleix, perquè tots sabem que el Llagos això sempre ho ha portat dins. I amb unitat, esforç i fe en el que fem trencarem les cadenes i ens alliberarem d'aquesta mala dinàmica que ens té empresonats. I tornarem a correr, a celebrar, a riure, a volar. I que no hi hagi cap dubte. 

Si un jutge hagués de decidir els resultats al futbol i veiés el que va passar al Feliu i Codina, segurament no hagués fallat ni a favor de l’Horta ni del Llagostera. Veient els arguments que exposaven uns i altres, ningú mereixa el càstig de la derrota. El triomf de l’equip barceloní, sense desmerèixer per res els seus mèrits ni la immensa temporada que està fent, va suposar un repartiment desigual de la justícia, una condemna per un Llagos que no es va arrugar al camp més complicat d’aquest grup 5 de Tercera Divisió. Es van veure dos equips amb arguments diferents però igual de vàlids, un Horta que apostava per tenir la possessió i atacar i un equip llagosterenc amb diferents registres: replegats per sortir a la transició en algunes fases, tenir la pilota en d’altres o optar pel joc directe. Estils diferents que van donar com a resultat un número similar d’ocasions, el millor mesurador per calcular la superioritat d’un o l’altre. Fins el minut 70 amb el 0-1 es va imposar un, i a partir d’aquí es va imposar l’altre amb els dos gols de l’Horta. 

El Llagos va sortir amb un onze amb Marcos Pérez a la porteria; una defensa amb Lucas Viale i Pol Gómez de centrals, amb Aimar Moratalla de lateral dret i Joan Maynau de lateral esquerre; un mig del camp amb Pitu Comadevall i Yeray Sabariego al doble pivot amb Moussa Sidibé i Eric Jiménez per bandes i, a dalt, Sascha Andreu en punta i Gil Muntadas per darrere. L’Horta va justificar des del minut 1 perquè ningú ha guanyat al Feliu i Codina. L’equip de Nacho Castro és un conjunt que ataca amb decisió i sense interrupció des del primer minut i ho fa convençut amb el seu futbol. Els barcelonins intenten sotmetre el seu rival però en aquest cas el Llagostera no es va deixar. Ser dominat per un rival que té la pilota no significa ser inferior i així ho va deixar clar el Llagos, sòlid al darrere i com un bòlid davant. Cada vegada que Moussa o Eric sortien en transició ofensiva per les bandes un silenci o un murmuri de pànic s’apoderava del Feliu i Codina. 

L’Horta, amb un mig del camp molt poblat, ho intentava amb paciència, movent la pilota d’un costat a l’altre. Mentre jugadors com Adri Lledó posaven la pausa i el ritme, altres com Jordan acceleraven des de la banda. Després de que Aimar estigués a punt de rematar de cap un córner i d’un xut desviat de Gale, l’Horta no va poder concretar dues aproximacions clares tallades dins l’àrea per Maynau i Moussa, qui va prendre la paraula poc abans del descans per deixar mut el Feliu i Codina. L’extrem de Bamako, que en la jugada anterior ja havia posat una passada molt bona a l’àrea petita tallada per la defensa de l’Horta, va agafar una pilota morta a la frontal a la qual va donar vida amb un espectactular tir ajustat al pal. 

El gol va apagar una mica l’esperit ofensiu i va reforçar encara més l’equip llagosterenc, que va contenir encara millor el talent dels de Nacho Castro al primer tram de la segona part. El Llagos va poder correr encara més a les transicions ofensives i es va trobar amb situacions que el van apropar al 0-2 i a la conquesta del Feliu i Codina. Gil Muntadas va finalitzar una portentosa cavalcada en passada a l’àrea petita que no va trobar rematador i Lucas Viale va estar també a prop del gol amb una falta directa. 

Tot i així, l’Horta va tornar a agafar la pilota i es va posar a crear de nou obligant a recular el Llagostera. Primer Jordan va obligar San Marcos Pérez a estirar-se, després el travesser va impedir la diana dels barcelonins i, a la tercera, Narcís Barrera va convertir en gol un rebuig al minut 72. El Llagos es va prendre el cop amb actitud i aptitud, sense deixar que l’empat l’afectés mentalment i a la vegada, sent intel·ligent. Els d’Oriol Alsina no van despreciar un empat que era un gran resultat al Feliu i Codina però sense descartar la victòria. En els canvis, David Crespo va entrar per Moussa, Maik Molist per Yeray i Marc Medina per Eric. 

Tot i que Marcos va haver d’intervenir per salvar el segon, el Llagostera va ser qui va manar a l’últim quart d’hora, sobretot per banda esquerra amb les arrencades de Maynau, que no trobava rival cada cop que canviava de ritme. El lateral esquerre va tenir l’1-2 i també Lucas Viale quan el partit entrava al temps afegit, amb un cop de cap que es va escapar per sobre del travesser. Però, a la següent jugada, i després d’una sèrie de rebutjos, Guillem va marcar el segon amb un xut des de la frontal ajustat al pal. I aquí és on resideix la diferència respecte de quan gaudíem d’una bona dinàmica. Res ens surt del que intentem als últims i minuts i tot en canvi li surt a l’adversari. 

Però el Llagostera no és donar-se per vençut ni lamentar-se. El Llagostera és lluitar fins el final, el Llagostera és fer-se gran davant les adversitats, el Llagostera és l’afició que té, fidel, incansable, eterna, que ja pensa en dissabte per intentar guanyar l’Europa (17: 30 h.). I per tots aquests valors i per ells ens hem d’aixecar i seguir caminant amb fermesa cap al nostre somni. Perquè això ha estat un malson, però demà, i demà passat i l’altre ens llevarem per continuar somiant. 

FOTO 1: Moussa, un maldecap constant per l'Horta

FOTO 2: El Llagos va lluitar cada pilota com si fos l'última com sempre però el futbol li va donar l'esquena un cop més

FOTO 3: Yeray i tot el Llagostera van dur a terme un gran treball defensiu per frenar el futbol de Nacho Castro 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter