LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Jordi Fernández: "El Llagostera té el que buscava per entrenar porters: un projecte de futur, estable i on créixer com a professional i com a persona"

Tornar

22/02/2019 02:11

Si s’ha de definir la paraula il·lusió amb una persona, poques hi ha per fer-ho com Jordi Fernández. Un entrenador de porters del que brollen ganes, talent, vitalitat, coneixements i motivació per seguir creixent. Virtuts que vol explotar al Llagostera-Costa Brava, on el de Santa Cristina d’Aro, acaba d’iniciar la seva segona etapa, en què exercirà de tècnic de porters del filial i del juvenil i també de coordinador dels porters de futbol base junt amb Jordi Cumelles, ocupant així el lloc de Gerard Batlle. Fernández havia estat entrenant l’any passat a l’infantilasso. “He decidit tornar al Llagostera perquè el projecte que el club m’ha ofert era el que estava buscant. Buscava un projecte de futur, ja que sóc jove, i en què em pogués dedicar al 100% als porters, veure l’evolució que tenen i créixer junt amb ells. El Llagostera és un club molt estable i on pots créixer com a entrenador i com a persona”, destaca Fernández, de 24 anys. Jordi Fernández ha exercit de tècnic d’arquers a l’Escola Zonaporters d’Iñaki Caña i d’entrenador de porters del primer equip i del futbol base al Palamós, el club on ha militat abans d’iniciar aquesta segona etapa al Llagos. 

El cristinenc té tanta il·lusió posada en aquesta nova etapa al club de la Costa Brava que no vol escatimar a l’hora de sumar. “Tinc clar que Gerard Batlle ha fet una gran feina i ha deixat el llistó molt alt però puc aportar molta il·lusió, les meves metodologies d’entrenament i diferents maneres de veure el joc del porter als entrenaments i als partits”, destaca Jordi Fernández, que igual que té molt clar que el Llagostera és el club idoni per continuar madurant com a professional i com a persona, també té molt definida la seva metodologia d’entrenament. “Intento transmetre el que em va ensenyar al meu mestre, l’Iñaki Caña. En aquesta manera d’entrenar participen tots els porters, siguin els que siguin, i fem exercicis en què visualitzem situacions reals de partit. En una sessió pots fer moltes aturades però has d’entrenar situacions reals que et pots trobar a la competició, ja que així et serà més fàcil resoldre aquestes situacions quan te les trobis”, assegura el nou preparador de porters del Llagos. 

Tanmateix, Jordi Fernández també atorga molta importància a la comunicació a l’hora d’ensenyar. “Sóc un entrenador molt amigable amb els porters que porto. Al final junts viurem moments bons i dolents i quanta més confiança tinguem més creixerem, tant ells com jo”, assenyala el cristinenc resident a Llagostera, que se sent molt còmode treballant junt amb l’altre tècnic d’arquers del club del Gironès, Jordi Cumelles. Es dona la casualitat de que tots dos són molt joves -Cumelles té 25 anys i Fernández 24-. “M’agrada treballar amb el Jordi Cumelles, és una bona persona, molt treballador i un gran professional. Els dos som molt joves i podem fer que el Llagostera tingui un bon futur”, explica el tècnic, que augura una gran projecció als porters del futbol base del Llagos. 

“El nivell és bastant alt i la clau per mantenir-lo serà treballar amb els mateixos porters any rere any perquè és la manera de que vagin creient en la teva feina i creixent. Hem de fer que si marxen sigui només per anar a un club gran”, assegura Jordi Fernández, un jove que porta a la sang això d’entrenar. Per això i a pesar del la seva joventut el de Santa Cristina d’Aro, que s’ha format com a arquer al futbol base del Cristinenc i de l’Escola de Futbol Sant Feliu i que ha militat com a amateur al Guíxols i el Tossa de Segona Catalana, ja ha penjat les botes. “M’agrada més entrenar que no pas jugar i per això ja em dedico 100% a preparar porters”, ressalta Fernández, que atresora una il·lusió, una motivació i un talent per entrenar que vol explotar al Llagostera. 

FOTO: Jordi Fernández transmet molta il·lusió i ganes en la seva nova etapa al Llagos

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter