LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Quina valoració es pot fer de l'inici de temporada del Llagostera-Costa Brava? Els almogàvers opinen

Tornar

18/11/2018 13:51

Poc més se’ls pot demanar. Millor dit, res més. Els almogàvers porten donant el millor de sí tota la temporada i ells són grans culpables de que el Llagos hagi arribat a la primera aturada del curs a dalt de tot. Quan veus que hi ha gent que es desviu per tu i t’acompanya a tot arreu -encara que hagin de perdre tot el diumenge-, aquests aficionats no et fan correr, si no volar. I en aquest primer tram ens han fet volar fins el cim. Per això és just analitzar el que ha estat aquesta primera part de la campanya amb una part d’ells: l’Alex, la Glòria, el José Antonio i l’Ona. Encara que seria més adient dir ‘una petita part’, perquè la legió d’almogàvers no para de créixer. 

Tots quatre estaven quan el Llagostera-Costa Brava estava a Segona A i aquí segueixen. Perquè no entenen de categories, si no de sentiments. I aquest any s’estan emocionant i gaudint com es mereixen. “Li poso un 10 a l’equip. Ha fet que l’afició vingui de nou al Municipal i ens està fent gaudir molt. Club, plantilla, cos tècnic i sponsors han fet que el Llagostera sigui aquell equip que enamora tothom’’, destaca el José Antonio. “Valoro molt positivament el que ha fet l’equip fins ara. Només hem de veure la classificació per saber que anem pel bon camí’’, ressalta per la seva part la Glòria. 

Però no és només la classificació el que fa que els almogàvers se sentin tan orgullosos del seu estimat Llagos. Més enllà del que diuen els números, perceben detalls al camp que els han enganxat com el que destaca l’Alex: “Percebo en els jugadors aquestes ganes de devorar-ho tot. Això és el que més m’està agradant de l’equip’’, assegura un dels més fidels almogàvers. En el cas de l’Ona, hi ha més d’un detall que li ha cridat l’atenció: “El que més m’està agradant de l’equip aquest any és que toca més la pilota i veure com els jugadors gaudeixen jugant és un dels motius que em fa venir a tots els partits’’, explica una de les aficionades cridades a liderar els almogàvers donada la seva joventut. 

Tot i així, si hi ha quelcom que està captivant els almogàvers és la comunió que hi ha entre jugadors i afició. Al Llagos aquesta relació sempre ha estat molt especial, però aquesta temporada de les que més. “Tenim uns jugadors que lluiten pel club. Feia anys que els jugadors no eren tan propers amb l’afició i això s’agraeix moltíssim. A la UE Llagostera tornem a ser una família’’, remarca la Glòria. “Aquest any hi ha un ambient impressionant entre els jugadors i l’afició, torna a haver aquella màgia. Cada vegada ve més gent al camp i la gent que ve de fora es dona compte que l’ambient del Municipal és molt especial i s’hi està molt a gust’’, assegura el José Antonio. De manera molt similar opina l’Alex: “No sé si és l’any que més comunió hi ha entre els futbolistes i la gent perquè també hi ha hagut d’altres com la temporada de l’ascens a Segona B. Però dels que més segur’’. A l’Ona també l’ha atrapat aquest vincle tan bonic que ha sorgit entre jugadors i seguidors: “És dels anys que més bon rotllo hi ha entre nosaltres i els jugadors’’. 

Cadascun dels futbolistes està calant en els almogàvers encara que Pitu segueix sent indiscutiblement l’ídol i el gran capità, dins del vestidor i també de l’afició. Tot i així San Marcos i Lucas Viale, malgrat portar amb aquesta dues temporades tan sols, i en general tota la plantilla, -inclosos els nouvinguts- també estan deixant la seva empremta en els seguidors blau-i-vermells. “Sempre m’ha agradat en Pitu i Marcos, em sembla espectacular que ell també renovés després d’haver baixat. També m’està agradant molt l’Eric’’, afirma l’Alex. “En canvi, el José Antonio fa èmfasi en el col·lectiu, encara que sempre tirant cap a Pitu: “Jo crec que aquest any el Llagostera està destacant com a equip, que era el que volia l’Oriol. És impossible quedar-me amb un jugador, Marcos no para de fer miracles, Lucas Viale és el millor defensa de la categoria i està en mode ‘pitxitxi’, Sascha està fent una tasca extraordinària, Moussa també… Tots estan jugant a un gran nivell i ho estan fent sota la batuta de Pitu, que és comparable a Zidane i Iniesta. L’admiro molt i sempre l’he admirat, és el millor futbolista que he vist mai i està fent una temporada excel·lent’’, remarca. 

I darrere tot aquest ambient idílic està Oriol Alsina i tot el cos tècnic que té al darrere. La il·lusió es va renovar automàticament amb el retorn de la llegenda de la banqueta del Llagos i no hi ha cap almogàver que no estigui encantat amb el que està fent. “Em sembla molt encertada la idea de l’Oriol d’aquest any de tocar més la pilota i no fer tant joc directe. Estem gaudint més i s’està veient als resultats’’, ressalta la Glòria. “Crec que l’Oriol està dirigint l’equip molt bé i els jugadors tenen les idees molt clares’’, coincideix l’Ona. Però si hi ha quelcom que ens enorgulleix és que els almogàvers somiïn en gran. L’objectiu al principi de la temporada del club llagosterenc a principi de temporada no era un altre que consolidar la categoria. I segueix sent-ho, perquè fins que no s’arribi com a mínim als 45 punts no es podrà donar per assegurada la permanència. 

Tanmateix, el liderat i el bon joc dels blau-i-vermells ha fet que la il·lusió dels almogàvers per tornar a fer-la grossa es dispari. La Glòria i l’Ona somien amb “l’ascens a Segona B’’, però l’Alex i el José Antonio directament no posen fronteres a la seva il·lusió. Tant està captivant el Llagos aquest any que ha tornat a despertar en alguns aficionats aquelles ganes de somiar sense límits. “Somio amb que competim algun dia a Primera Divisió’’, afirma sense por l’Alex. Però les ganes de somiar del José Antonio ja son, simplement, infinites. “La nostre filosofia és que si ho somiem, ho fem, i amb aquesta manera de pensar som molt perillosos. I jo m’il·lusiono amb coses molt grosses. Fins i tot amb que algun dia juguem la Champions League i vingui el Liverpool a Llagostera. El ‘Plan B’, el Modoni i el poble s’hauran de preparar per acollir 3.000 ‘hooligans’ i dona’ls-hi cervesa’’, afirma el José amb molta convicció. 

Somnis agosarats, però si no haguéssim tingut una afició tan atrevida el Llagos no hagués arribat fins on ha arribat. No hi ha quelcom que ens enorgulleixi més que veure els almogàvers somiar d’aquesta manera. Perquè si ho fan significa que estem treballant bé. I seguirem treballant perquè continuïn somiant i fent-ho. 

FOTO 1: L'Ona i l'Alex, a dalt, i a sota, el José Antonio i la Glòria

FOTO 2: Més que una bona relació, afició i jugadors estan vivint un vertader idil·li aquest any

FOTO 3: Pitu Comadevall, un any més sent el preferit dels almogàvers 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter