LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Orgull de futbol base, orgull de club

Tornar

06/11/2018 21:16

Juliol del 2008. Isabel Tarragó es fa càrrec de la presidència de la UE Llagostera. És l’any en què el primer equip assoleix l’ascens a Primera Catalana i comença a cridar l’atenció del futbol català, la culminació de l’extraordinària feina de la junta encapçalada per Josep Valentí, que aquell estiu finalitza la seva etapa de president. Llavors, el club aplegava amb prou feines un total de 50 futbolistes entre quatre equips: el sènior, un juvenil, un infantil i un aleví. L’entitat llagosterenca és simplement vista en aquell moment com qualsevol humil club de poble habitual en una localitat de 8.000 habitants. 

Novembre del 2018. El Llagos presenta els seus equips. Isabel Tarragó ja ha complert 10 anys al capdavant de la gestió de la UE Llagostera-Costa Brava. El primer equip és a Tercera Divisió després d’haver arribat a jugar a Segona A. Però, amics, el Llagos ja no és només el primer equip: més de 400 jugadors i 23 equips gaudeixen del futbol al club llagosterenc, inclòs un conjunt femení. 10 anys va tardar Oriol Alsina, junt amb l’ajuda essencial de la Isabel i molta gent, en portar el sènior de Segona Territorial a Segona Divisió.  I 10 anys ha és el que li ha portat a Isabel Tarragó, amb la inestimable ajuda de l’Oriol i moltes més persones, en convertir un club de poble en un referent de futbol base a Girona i a Catalunya amb jugadors en quantitat i qualitat. 

Ningú, absolutament ningú, s’imaginava això. La gent que no coneix el club potser no li troba explicació, però qui vingui només un dia al camp i es fixi en dos detalls ho entendrà: la Isabel venent entrades i l’Oriol ajudant a l’oficina. Com dos treballadors de club més. Aquesta és la clau de l’èxit del Llagos, un club en què els càrrecs són inexistents. Tothom fa de tot i a totes hores. I és que aquesta és la gràcia, que el Llagos s’hagi convertit en el que és sense deixar de ser el que era i segueix sent, un club familiar, de poble on tothom coneix a tothom i parla amb tothom. Però un club senzill i humil que pensa en gran. “Som petits però tenim el cor molt gran’’, recordava a la presentació el futbolista del prebenjamí C, Joel Codina. I és que ser del Llagostera i pertànyer a aquest club és una filosofia de vida, una manera de fer, “portar dins del nostre cor la força d’un sentiment’’, com bé va dir en l’acte el jugador del cadetasso, Guillem Venegas. I com pensem en gran, volem més, sobretot pel que fa al futbol femení. Aquesta temporada és la primera vegada que tenim un conjunt format íntegrament per noies. Però volem més. Volem tenir més conjunts com l’infantil femení endegat aquest any junt amb el Pontenc i que també va participar a la presentació. 

Una presentació que va ser animada pel grup de percussió Son Barri de Girona i pel nou director de captació i speaker en aquesta ocasió també, l’incombustible Quim Calls. I una presentació que va obrir, qui si no, Isabel Tarragó. No li agraden els focus i sempre prefereix mantenir-se en un pla més discret però en aquesta ocasió havia d’agafar el micròfon, i encara que fos per dos minuts, centrar l’atenció. “Fa 10 anys ens vam plantejar convertir el Llagostera en un referent del futbol base a la província i ho hem aconseguit gràcies a la feina de molta gent, que des de l’ombra i desinteressadament, ha realitzat tot tipus de tasques. Això és una gran família’’, va destacar la presidenta del Llagostera-Costa Brava, la que gestiona el grup d’incansables treballadors que es deixen cada dia la pell per seguir fent gran aquest club. 

Un grup del qual no ha volgut marxar Oriol Alsina. Amb el miracle que ha obrat amb el primer equip podria estar guanyant molts diners gràcies al futbol treballant a un altre lloc però no ha volgut marxar del Llagostera. Perquè senzillament, és un club que s’estima massa i hi és feliç. “Si el club ha arribat a tenir aquest nivell de futbol base és per molta gent en molts casos anònima que s’ha ho ha deixat tot treballant el que fes falta. Hem aconseguit tenir una quantitat de futbolistes important i també d’entrenadors de màxim nivell. Estem molt orgullosos de que tants jugadors, juguin a la categoria que juguin, representin el Llagostera. Tots els futbolistes se senten il·lusionats i orgullosos de tenir sang blaugrana, en aquest cas del Llagostera’’, destaca l’Oriol. 

Però aquest magnífic equip de treballadors, a més de fer l’impossible per fer gran el club, també dona la benvinguda a qualsevol persona nova que s’incorpora a l’entitat i el fa sentir com un més de la família malgrat ser un foraster. Per això aquest grup de treball cada cop és més gran, perquè qui ve a treballar pel Llagos o a jugar normalment es queda encara que no sigui del poble o visqui molt lluny. És el que té formar part d’una família que t’acull com si et conegués tota la vida, que comparteix uns valors humans de treball, treball i més treball. De no rendir-se mai. Juguis a la categoria que juguis. Som almogàvers i lluitar és la nostra única manera d’aconseguir les coses. I treballem perquè els nois tinguin assimilat això, que només val lluitar i esforçar-se. “Som joves i tenim l’esperit dels almogàvers’’, ressaltava el jugador del cadet D, Isaac Esteba. 

Óscar Álvarez és una de tantes d’aquestes persones que no coneixia el club i es va enamorar fins pràcticament casar-se amb ell. Va arribar el 2011 com a jugador i va escollir el Llagos per retirar-se i per treballar-hi un cop finalitzada la seva carrera com a futbolista. Ha ajudat el club des de molts rols i aquest any ho fa com a segon entrenador del primer equip i director del futbol base. “Darrere de tots aquests jugadors també esteu els pares i mares’’, recordava a la presentació Óscar Álvarez. Massa raó, perquè estem eternament agraïts als pares de que hagin escollit el Llagos per a la formació futbolística i humana dels seus fills. Nanos que tenen tots exactament el mateix valor per nosaltres. Sigui quina sigui la lletra que porti el seu equip. Tots han d’aprendre i gaudir al màxim. 

Aixecant aquesta obra, el grup humà encapçalat per Isabel Tarragó ha construït un monument al futbol. Un monument que també sostenen grans patrocinadors. Però sponsors que tenen la mateixa filosofia de vida que el Llagos. Com Piscines Sant Feliu o el despatx d’advocats FAR Law Sports, el nostre principal patrocinador. “El partit es juga el cap de setmana però comença el dilluns anant a l’escola i fent cas als pares i als entrenadors. Per poder fer la foto de la victòria que es penja a les xarxes socials s’ha de començar a treballar dur des del dilluns’’, recordava a la presentació David Peña, el fundador de FAR Law Sports, la branca esportiva del despatx d’advocats PEÑA I NOFUENTES, fundat també per Peña. 

Mares i pares, jugadors, entrenadors, directius, patrocinadors… tots junts seguirem treballant de la mà per seguir escrivint la història del Llagostera. Perquè aquesta història encara no s’ha acabat. Seguirem fent soroll però treballant des del silenci i, per suposat, amb constància, esforç, insistència, sacrifici. Perquè el Llagos és això, lluitar i no rendir-se mai. Treballar com un petit però pensar en gran. Si somiem, ho fem. I qui no sàpiga tot això encara no ho ha entès. Ni ho entendrà. 

FOTO 1: Més de 400 jugadors i 23 equips, quelcom impensable fa 10 anys al Llagostera

FOTO 2: La presidenta del Llagostera-Costa Brava, Isabel Tarragó, a l'esquerra, i el cap de captació i speaker del club, Quim Calls

FOTO 3: Oriol Alsina encapçala el cos tècnic del primer equip, format per Óscar Álvarez (segon entrenador), Jordi Mir (preparador físic), Eduard Bardera (fisioterapeuta), Tomàs Mónago (encarregat del material), Israel Simón (delegat), Jordi Cumelles (entrenador de porters) i Juan Francisco Gómez 'Pini' (tercer entrenador)  

FOTO 4: L'infantil femení, patrocinat pel segon patrocinador del Llagos, Piscines Sant Feliu, és la gran novetat aquest any al futbol base del club llagosterenc

FOTO 5: David Peña, fundador de FAR Law Sports, el principal sponsor de l'entitat del Gironès. Al seu costat, un dels coordinadors del club, Marc Garcia

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter