LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Juan Cruz, el guerrer del filialasso

Tornar

31/10/2018 01:52

Llueix una cicatriu al front, un cabell sempre revolucionat i una mirada que mai canvia. Sempre la té fixa, concentrada, com si no existís altra cosa al món que el futbol. Ho viu amb tota seva passió i hi va amb tot. Una vegada ha acabat a l’hospital aquesta temporada per un fort cop al cap i en una altra li han hagut de posar punts per un altre xoc fort. Accidents que no han estat pas una excepció, ja que no sap viure el futbol d’una altra manera. Donar-ho tot és el seu estil de joc. El filialasso té en Juan Cruz un vertader guerrer. Difícilment deixarà de lluir un morat o una ferida perquè es pren totes les jugades amb una intensitat ferotge, salvatge. I també la recuperació de lesions. “Als primers partits vaig patir un esquinç del lligamental lateral intern que porta un mes de recuperació però jo en dues setmanes ja estava bé. Sempre intento recuperar-me de les lesions el més aviat possible per tornar a jugar l’abans possible’’, assegura el capità del Llagostera-Costa Brava B. 

“Contra el Girona B vaig patir un cop al cap i vaig acabar a l’hospital i en l’últim partit a casa contra el Manlleu vaig tenir un xoc de cap amb cap en un salt aeri i em van haver de posar dos punts al cap. Són coses del futbol, però jo seguiré jugant igual, i sense por perquè sempre jugo al límit i vaig fort i ho vull transmetre a la gent. Visc aquest esport al màxim i ho dono tot, surtin bé les coses o malament, l’actitud és innegociable. No sóc un jugador molt talentós però tinc un bon físic i molta intensitat’’, destaca el lateral dret, nascut a la localitat de Colonia de Sacramento, a l’Uruguai: “Els uruguaians vivim molt el futbol, no al 100%, si no al 120%. Des de petit et regalen una pilota i sempre hi estàs jugant al carrer. Allà el futbol és un estil de vida’’, ressalta el defensa de 24 anys, amb una forta personalitat que encaixa amb la manera de fer i pensar del Llagos, que ho lluita tot i no es rendeix mai. De fet, sembla que Juan Cruz hagi nascut per jugar al club de la Costa Brava, amb el qual se sent molt identificat. 

“El Llagostera un club que es fa estimar i al qual estimo molt pel club en sí i per totes les persones que el formen, com l’Oriol i l’Isabel. Sempre hi ha un clima de família i la relació de tots és molt bona. M’estimo molt aquest club’’, recalca Juan Cruz Sotto, l’únic supervivent que queda d’aquell filialasso que va assolir l’ascens a Primera Catalana la temporada 2015/2016 sota les ordres de Pep Triadú. Un Llagos B que busca mantenir-se a la màxima categoria del futbol català per tercera campanya consecutiva. De moment l’inici no ha estat gens fàcil i el filialasso ocupa zona de descens amb set punts després de nou jornades. Xifres barallades amb la realitat. 

“L’equip mereix molt més del que diu la classificació perquè estem treballant molt bé i, tret del dia del Vic i del Vilassar de Mar, hem competit contra tots els rivals i els hem tractat de igual a igual. Ens falta saber tancar els partits i ser llestos en determinats moments ja que ens falta picardia’’, destaca Juan, el capi i l’inspirador de tots els joves futbolistes del filialasso amb el seu caràcter de guerrer. De fet, el conjunt que entrena Salvador Jaspe és un grup de lluitadors que mai es dona per vençut. Es va veure en l’últim partit contra el San Juan de Montcada (3-3), en què l’equip llagosterenc va estar a punt de guanyar un matx en què va rebre dos gols molt psicològics: l’1-0 en la primera jugada del partit i el 2-1 en començar la segona part. Mario Jiménez va marcar el 2-3 però els vallesans empatarien en la següent jugada. 

“El fet que reaccionéssim així a dos gols que van arribar en moments tan delicats parla molt bé de la capacitat de l’equip per sobreposar-se als problemes. Vam fer un partit molt seriós però els detalls ens van penalitzar i ens van impedir guanyar’’, lamenta el futbolista de Colonia de Sacramento. “El més important és que l’equip està unit i, encara que els resultats no estiguin arribant, hi ha un clima molt bo i tothom té al cap remar junts per intentar treure la situació endavant’’, destaca Juan Cruz, format a les cartegories inferiors de Peñarol. L’uruguaià és un ferm defensor de la persona que encapçala un cos tècnic, que, com els jugadors, també s’hi està deixant tot el que té pel segon equip del Llagostera-Costa Brava: “Jaspe sempre ens dona el seu suport i està portant molt bé el grup. Sempre parla amb els jugadors que per una cosa o una altra no juguen més minuts i els anima a treballar perquè els diu que d’aquesta manera la oportunitat els arribarà. Tots els integrants de la plantilla estan tenint minuts i el míster està fent les coses bé’’, destaca el lateral dret uruguaià, un polivalent futbolista que pot jugar de central i, si s’escau, també de pivot defensiu com va fer en la seva època de jugador al país sud-americà.  

Un filialasso que torna a jugar ja aquest dijous i ho fa rebent el Tona al Municipal de Llagostera. Una nova oportunitat per un equip amb moltes ganes ja que el futbol correspongui al seu joc en forma de bons resultats. “El del Tona és un partit molt important. Ara ens venen una sèrie de partits que per nosaltres son importantíssims i tenim la obligació de treure bons resultats i donar a aquest equip la situació que es mereix’’, assenyala Juan Cruz. El lateral té encara la cicatriu de l’últim partit a casa però vessarà sang les vegades que faci falta pels seus companys, xocarà tants cops com sigui necessari per defensar els interessos del filialasso. En definitiva, el guerrer del Llagos es partirà la cara amb tal de posar aquest equip on es mereix. 

FOTO 1: Juan Cruz, un futbolista que té en donar-ho tot el seu estil de joc 

FOTO 2: L'uruguaià sempre té la mateixa mirada 

FOTO 3: El guerrer del filialasso és un lateral amb recorregut 

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter