LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

Josu Currais, recorregut pel lateral esquerre del Llagos

Tornar

10/07/2018 14:01

Josué Currais ‘Josu’ reforçarà el lateral esquerre de la UE Llagostera. El jugador asturià s’incorpora procedent del FC Cincinnati de la Major League Soccer americana (MLS) i acumula una llarga experiència al futbol professional i semiprofessional malgrat tenir només 25 anys. Sorgit de les categories inferiors del RCD Espanyol, Josu ha viscut un llarg periple a l’estranger. Després del seu pas per l’Olot, el lateral ha militat, entre d’altres, al SJK Seinäjoki de la Primera Divisió finlandesa, al Górnik Leczna de la Segona Divisió polonesa i al Kerala Blasters de la màxima categoria de l’Índia. L’Extremadura, llavors a Segona B, va ser l’últim equip espanyol en què el futbolista asturià va jugar.

“Tenia ganes de tornar a estar a prop de casa i vinc al Llagostera perquè m’agrada el projecte que es respira i perquè tinc amics que han jugat aquí que m’han parlat molt bé del club com Fernando Quesada o inclús el Pitu, que també és amic meu. M’han dit que l’entitat és formal i molt seriosa i la veritat és que tenia moltes ganes d’estar en un club on es respira tanta professionalitat com és el cas’’, assegura un dels fitxatges del Llagos. A Josu també l’atrau la idea de competir en un conjunt que tornarà a ser entrenat per Oriol Alsina:

“M’han dit coses molt bones de l’Oriol. És una persona que inculca molt de treball i molt d’esperit i crec que tenir-lo com a tècnic és una notícia positiva’’, destaca el lateral esquerre. Alsina tindrà a la seva disposició un jugador amb molt de recorregut i, sobretot, amb un guant a la cama esquerra, d’on neixen moltes assistències de gol en forma de centres: “M’agrada molt pujar i baixar la banda i també posar bons centres. Considero també que tinc un bon colpeig de pilota i que sóc ràpid’’, explica Josu Currais, que medeix 1,76 m. La capacitat de desequilibri a través de centres va quedar palesa a la MLS, en què l’asturià va arribar a signar una ratxa de ni més ni menys que sis assistències en nou partits.

Tanmateix, Josu creu que l’aportació que pot fer al Llagos pot anar més enllà de les seves qualitats naturals com a futbolista. “Donc tot el que tinc al camp i m’agrada guanyar sí o sí. També crec que la meva experiència a altres països pot sumar. Al final coneixes un futbol diferent i diverses maneres de jugar i penso que puc aportar coses bones en aquest sentit’, assegura el lateral esquerre. “A veure si puc treure la meva millor cama esquerra a Llagostera’’, afegeix Josu Currais, un nou lateral esquerre pel Llagos disposat a marcar la diferència amb la samarreta almogàver.

FOTO: Josu Currais amb el secretari tècnic del Llagos, Gerard Escoda

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter