LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

LA FORMULA MAGICA QUEDA ESCRITA

Emotiu final de temporada al Municipal de Palamós Costa Brava. La UE Llagostera, acomiada el curs amb una victòria (2-1) davant del Prat. Últim partit a la banqueta d'Oriol Alsina i emotiu homenatge a David Costa, màxim golejador històric del club. Marc Fernández i Rubén Martínez, els golejadors. L'equip acaba una temporada soferta i comença un nou cicle.

Tornar

14/05/2017 01:34

LA FORMULA MAGICA QUEDA ESCRITA


Emotiu final de temporada al Municipal de Palamós Costa Brava. La UE Llagostera, acomiada el curs amb una victòria (2-1) davant del Prat. Últim partit a la banqueta d'Oriol Alsina i emotiu homenatge a David Costa, màxim golejador històric del club. Marc Fernández i Rubén Martínez, els golejadors. L'equip acaba una temporada soferta i comença un nou cicle.


Com en la història d'Astèrix i els Gals, en un extrem de la península, hi ha un poble que els té molt ben posats i que contra els imperis no té por de lluitar. Tenim valor, tenim humilitat; tenim un repte: anar pas a pas. Sempre des de l'esforç i la lluita constant. I per descomptat, des del seny català.


I la clau de tot això és una fórmula màgica. Una combinació de valors i propostes que en si mateixes són un autèntic regal per al futbol. Una d'aquestes poques vegades en la història de l'esport en què un individu o un equip, trenquen els motlles del seny i converteixen l'impossible en una realitat aclaparadora i gairebé insultant. Els grans asos de l'esport que baten rècords, fins i tot els seus propis.


El druida capaç d'inventar la fórmula de tan aclaparador èxit, no és altre que Oriol Alsina. Des de baix. Des del més profund de l'esport de la pilota. Des dels camps de terra. Des de la pobresa. Des del poble. Des de la dutxa amb aigua freda i des de la seva gent.


I després que el club decidís correspondre la brillant trajectòria del màxim golejador històric de l'equip, David Costa, amb un merescut homenatge, les mirades de tots els seguidors del Llagostera estaven a la banqueta local. Mirant més a Oriol Alsina que al partit. Regalant a la vista aquest final de cicle que ha portat el nom de tot un poble de tan sols 8000 habitants per tots els racons de la geografia espanyola: Sevilla, Saragossa, Madrid, Bilbao, València ...


Molts imperis futbolístics han caigut. Només els que han estat capaços de sobreviure a la història, han perdurat en la memòria dels més aficionats. Però la gesta d'Oriol Alsina al capdavant del nostre petit club, traspassa la raó dels que sempre somien amb una proesa al més pur estil David contra Goliath. Un exemple: el Llagostera ahir va guanyar al Prat, un equip que gaudeix del suport institucional necessari i que compta amb una ciutat de 70000 habitants a l'esquena. Un gegant. I no sembla tan important, però és una autèntica barbaritat que s'ha convertit setmana rere setmana a quotidiana.


I al Prat o en moltes ciutats com Hospitalet, Sabadell o Cornellà, es parlava del Llagostera com un d'aquests grans equips a batre. Sí: un equip d'un poble d'allà dalt amb només 8000 habitants és respectat per tot el món del futbol. També a Saragossa, Valladolid o Àlaba saben qui és el Llagostera. I a més, l'equip Juvenil està en categoria nacional, el futbol base lluita per seguir ascendint de categories amb multitud d'equips ja ascendits o a punt de fer-ho. La fórmula màgica del druida, funciona.


Després dels gols de Marc Fernández, d'excel·lent xut creuat i Rubén Martinez, que va afusellar al porter del Llobregat després d'una excel·lent combinació col·lectiva entre Nando i Albarrán, el partit d'ahir es va convertir en una mirada a la banqueta, en una interrogant gegant en el pensament dels aficionats que no s'acostumaran a veure el seu equip sense el seu Míster. Després va venir el gol del Prat (també un golàs) i dues excel·lents intervencions de Pol Busquets (que debutava en el primer equip). També el debut de Marc Gelmà i Maymi, del filial.


Després del xiulet final de l'àrbitre, el públic no volia marxar a casa seva. Esperaven que el druida que ha inventat la fórmula màgica s'acomiadés amb una paraula tranquil·litzadora. I aquesta va arribar: la fórmula està en un lloc segur i ben escrita. Seguirem fent caure imperis i lluitant sense donar ni un sol pas enrere.


Fins a sempre, Oriol.

ACTA DEL PARTIT

http://actas.rfef.es/actas/RFEF_CmpPartido?cod_primaria=1000144&CodActa=42381

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter