LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

COM VÈNCER A UN GEGANT?

La UE Llagostera Costa Brava va guanyar ahir (2-1) en un èpic partit a l'Hèrcules. Primera part prodigiosa de l'equip local que es va convertir en resistència i sofriment en la segona. Manel, que segueix en ratxa i Nando, una altra vegada espectacular, els golejadors. Gran debut de Raul Fuster i reaparició de Chica. Gran imatge també de l'Hèrcules que va demostrar per què està allà dalt. L'afició, un jugador més del Llagostera.

Tornar

29/01/2017 10:55

COM VÈNCER A UN GEGANT?


La UE Llagostera Costa Brava va guanyar ahir (2-1) en un èpic partit a l'Hèrcules. Primera part prodigiosa de l'equip local que es va convertir en resistència i sofriment en la segona. Manel, que segueix en ratxa i Nando, una altra vegada espectacular, els golejadors. Gran debut de Raul Fuster i reaparició de Chica. Gran imatge també de l'Hèrcules que va demostrar per què està allà dalt. L'afició, un jugador més del Llagostera.


Hèrcules (també conegut com a Hèracles). Fill de Zeus amb una deessa mortal. Famós Déu mitològic grec i conegut per la seva força, el seu vigor o el seu coratge. Moltes són les seves històries, aventures i llegendes i de totes elles, les més conegudes són "els dotze treballs" i les gestes ocorregudes durant aquests.


Un dia, Hèrcules es va transformar en equip de futbol i va triar Alacant per fer-ho. Després d'una història plena de gestes i grans jugadors, el destí el va portar fins a una tranquil·la llogaret catalana situada a la Costa Brava. Davant tal visita i sabent del seu poder, els habitants del lloc es van mobilitzar i van haver de tornar a utilitzar els serveis del druida, Oriol Alsina. Com en altres batalles èpiques i caces de gegants, l'enginy i la poció d'Oriol havien de servir per derrotar el Déu herculà.


El pla consistia que la unió fa la força. Cada un hauria de fer la seva feina i executar el pla exactament i perfectament traçat. D'entre tots els habitants del llogaret, els onze elegits anirien directament a la lluita. La resta, suport des de la grada.


I va començar la batalla. L'Hèrcules, de blanc immaculat, imposava una alçada, una aparença, una presència digna del fill de Zeus. El Llagostera, onze guerrers de la Gàl·lia que s'havien pres ja la poció del druida Oriol. I només començar, l'Hèrcules va voler colpejar però els locals van esquivar el cop i es van anar directes als ulls de l'ésser mitològic.


Al cap de 11 minuts, una jugada d'equip, d'estratègia, d'arpa i de valentia, va acabar amb la llança de Manel dins la porteria visitant. Hèrcules es feia humà i començava a sagnar. Al cap de 16 minuts, Nando pujava per l'esquena del gegant i clavava el seu punyal al coll herculà. El gran heroi grec, clavava el genoll i el seu cos va acabar a terra de Palamós.
L'arrencada fulminant del Llagostera, va sorprendre els visitants que durant molts minuts van estar a la vora del k.o. Fins i tot hi va haver ocasions per destruir l'equip alacantí. El descans va arribar com una benedicció per a l'Hèrcules.


A la segona meitat, el gegant es va aixecar. Tot el públic, tota la petita població catalana, mirava a l'Hèrcules amb desconfiança. Estava ferit però no mort. La seva sang emanava de manera abundant de la seva cara i el seu coll. Estava mig cec i caminava amb dificultat, però la seva força estava intacta. Seguia sent Hèrcules, el fill de Zeus. A més, els efectes de la poció màgica de Llagostérix començaven a acabar-se. No obstant això Rubén Martínez, després una fantàstica passada de Manel, es va plantar sol i armat davant el porter herculà i no va encertar amb la sentència final.


El poderós Hèrcules va començar a colpejar a tot allò que es movia i en una d'aquestes arrencades de fúria, va encertar i Dalmau va culminar una excel·lent jugada digna d'aquests equips mitològics, grans. El Llagostera va canviar de pla: calia resistir. I la mitja hora que quedava per acabar la batalla es faria eterna.


Durant tota aquesta mitja hora, l'Hèrcules es va llançar pel Llagostera amb tot: coratge, arpa, futbol i domini absolut però... sense ocasions clares de gol. La defensa dels locals va ser espectacular. Els moltíssims centres a l'àrea acabaven tots en mans de l'home convertit en pop: Moragón. Totes menys una. Una passada al segon pal va acabar amb una rematada espectacular que Mora va detenir a la mateixa línia de gol davant el deliri d'una grada ja sense ungles.


Més patiment. El rellotge que no avançava i Chica, Fuster, Diego, Samu, Valentín, Masó, Vivi, Rubén, Marc Martínez i Manel que van convertir el partit en una muralla perquè Moragón no hagués de tocar més la pilota. I quan faltaven 2 minuts, una internada desesperada dels visitants va acabar amb una rematada des de dins de l'àrea de Delgado que va sortit fora, al lateral de la xarxa, i que va provocar el silenci absolut de la grada per l'efecte òptic. Gestos de nervis, resos, sofriment.


Quan l'àrbitre va xiular el final i el gegant va caure, la bogeria es va d'apoderar de la Costa Brava i a la petita vila de Llagostérix, va començar la festa. Que no falti la música, el menjar, la beguda i l'abraçada al veí. Mentrestant, entre el soroll i la festa, el druida creador de la nostra poció màgica, Oriol Alsina, es retira en silenci. Ja se'n va a preparar més poció per a les properes batalles ...

ACTA DEL PARTIT

http://actas.rfef.es/actas/RFEF_CmpPartido?cod_primaria=1000144&CodActa=39410

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter