LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

"EL CLÀSSIC"...FINAL DEL LLAGOSTERA

Nova derrota de la UE Llagostera Costa Brava (2-1) enfront d'un altre dels grans de la categoria, el Lleida Esportiu. Ni el gran joc de l'equip durant més de 70 minuts, ni la gran actitud dels jugadors, van ser suficients per contrarestar 10 minuts brillants del Lleida i un minut molt fluix de l'àrbitre que va assenyalar un penal que no era i prèviament no va assenyalar una clara mà del davanter local. El Lleida va remuntar el gol de Manel i els tres punts es van quedar a la seva casa. Molt fred i boira en el Camp d'Esports. Foto Santi Iglesias.

Tornar

03/12/2016 21:16

"EL CLÀSSIC"...FINAL DEL LLAGOSTERA


Nova derrota de la UE Llagostera Costa Brava (2-1) enfront d'un altre dels grans de la categoria, el Lleida Esportiu. Ni el gran joc de l'equip durant més de 70 minuts, ni la gran actitud dels jugadors, van ser suficients per contrarestar 10 minuts brillants del Lleida i un minut molt fluix de l'àrbitre que va assenyalar un penal que no era i prèviament no va assenyalar una clara mà del davanter local. El Lleida va remuntar el gol de Manel i els tres punts es van quedar a la seva casa. Molt fred i boira en el Camp d'Esports. Foto Santi Iglesias.Divendres nit. Desembre. Lleida. El còctel perfecte per passar fred. Molt de fred. Una espessa boira i un intens fred que van acabar al final per congelar fins i tot el resultat d'un partit que tenia guanyat el Llagostera. Com la mateixa paraula indica, un clàssic.


Avui la crònica d'aquest partit no estarà envoltada de grans metàfores i literatures, perquè és just que parlem de futbol. Ho mereix l'autoestima de l'equip. L'autoestima de cada jugador i tècnics que cada setmana treballen amb la il·lusió del principiant i amb l'honestedat del veterà.


L'autoestima del porter, Moragón, que va patir fins a tres dures faltes dins de l'àrea i amb la pilota a les mans i que va acabar tocant la pilota del penal i amb targeta groga.
L'autoestima de Masó. Pit i collons en cadascuna de les seves accions dins i fora del camp. Exemple de tots. Humil . Un gran partit de lateral o de migcampista. Encara queden a Lleida trossos de pulmó escampats per la gespa.
L'autoestima de Diego. Després d'una llarga lesió i la baixa de Rodri, en només dos partits ha estat capaç de convertir-se en imprescindible. Per alt o per baix, imposa una jerarquia gairebé extrema.
L'autoestima de Samu. Capaç de treure jugats amb criteri les pilotes més compromeses. Dur i bé, com els antics herois de les pel·lícules de l'oest. El seu compromís contagia a tots.
L'autoestima de Valentín. La seva qualitat, el seu compromís i la seva actitud, han enamorat a l'afició del Llagostera i s'ha convertit en un dels líders del vestuari, dels quals empenyen i mai es rendeixen. La injustícia es va encebar ahir amb ell, però ell només s'aixeca als mals moments.
L'autoestima de Vivancos. Ha hagut d'esperar gairebé tot el que portem de temporada per una lesió, per demostrar-nos que ja no existeix vida després d'ell. Ordre, lluita i qualitat en l'eix. Ahir ho va tornar a demostrar.
L'autoestima de Marc Martínez. El rellotge de l'equip. El que marca el temps d'atac o defensa. Els pedals d'aquest cotxe. Ell accelera o frena al conjunt. El seu canvi per lesió, va coincidir amb el baixó de l'equip. Imprescindible.
L'autoestima de Colorado. És elegant fins amb la seva barba. Toca, rep, mira, veu. Aquest home sua qualitat. Les gotes suoses de cada porus de la seva pell, aplaudeixen cadascuna de les seves accions. Podria jugar amb un esmoquin.
L'autoestima de Rubén Martínez. Oriol Alsina hauria de lligar-li amb una corda i utilitzar-li com un io-io. No para. Va deixant reguers i calbes en la gespa i els conta-quilòmetres es disparen. És el correcaminos i el guerrer que després de matar, remata. Dóna la passada i arriba abans que la pilota a la seva destinació. Pressiona, juga, lluita i mossega.
L'autoestima de Marc Fernández. Un sol toc de pilota de Marc, pot convertir-se en qualsevol jugada de qualsevol resum de qualsevol partit de primera divisió. S'implica en cada acció i l'acoloreix amb la seva qualitat.
L'autoestima de Manel. Un home disfressat de nen que no perdona ni una pilota. Las vol totas per ell. Quan es va inventar el gol, Manel va servir d'inspiració per als visionaris del futbol. És un jugador complet i implicat amb el seu treball.
L'autoestima dels quals no van jugar o dels quals van sortir des de la freda banqueta de Lleida. Com Rafa Jordà, destinat a ser un dels herois de la temporada. O Albarrán, que té una cama dreta de la qual segur es parlarà molt en els propers anys. O la de Robert Simón, una petita locomotora de l'AVE que sempre arrenca sons d'admiració entre les aficions contràries per la seva qualitat i velocitat.
I per descomptat la del Míster. Oriol Alsina pateix, sofreix, treballa i viu per i pel Llagostera. Cuida als seus nois i en el seu cap passen jugades i estratègies les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. Un home que un dia va tenir un somni i ho va complir. L'entrenador que va canviar la història de l'equip que sempre perdia contra els pobles del seu entorn. L'equip de poble que va arribar al futbol professional.
I el cas és que tot funciona bé. Es treballa, s'estudia, es lluita, es compromet, es juga. Però no arriben els resultats. El resum del partit d'ahir és exactament el mateix que el de molts altres partits. Bon partit del Llagostera, ocasions de gol, gol fins i tot, alguna petita distracció defensiva que sempre acaba en gol, algun error arbitral (fruit de la mala sort) i finalment derrota. I l'equip que mor sempre en peu.
Per això es té la tranquil·litat que el Llagostera estarà finalment a dalt de la classificació, perquè el grup humà que ho forma és senzillament extraordinari. I perquè s'és conscient que encara que el Llagostera quedés en última posició, queden almenys tres o quatre categories per descendir per arribar al veritable lloc que correspon a un equip de poble que segueix, encara en la derrota, vivint un autèntic miracle. Encara queda poció màgica en el magatzem del druida Oriol Alsina.

FITXA DEL PARTIT I ACTA RFEF

http://actas.rfef.es/actas/RFEF_CmpPartido?cod_primaria=1000144&CodActa=38234

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter