LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / NOTICIES

UN ALTRE COP A LA HISTÒRIA

Grandiosa victòria de la UE Llagostera Costa Brava (0-3) per primera vegada en la seva història a la Nova Creu Alta. El Sabadell va ser aquesta vegada la víctima propícia per a un nou "Llagosterasso". Els locals van intentar tot a força de lluita i cor però no van poder contenir el torrent de futbol visitant en la segona meitat. Rubén Martínez, una altra vegada grandiós, i Jordi Masó, impressionant, van donar al seu equip l'equilibri necessari per aconseguir tres punts fonamentals.

Tornar

03/11/2016 11:35

UN ALTRE COP A LA HISTÒRIAGrandiosa victòria de la UE Llagostera Costa Brava (0-3) per primera vegada en la seva història a la Nova Creu Alta. El Sabadell va ser aquesta vegada la víctima propícia per a un nou "Llagosterasso". Els locals van intentar tot a força de lluita i cor però no van poder contenir el torrent de futbol visitant en la segona meitat. Rubén Martínez, una altra vegada grandiós, i Jordi Masó, impressionant, van donar al seu equip l'equilibri necessari per aconseguir tres punts fonamentals. Foto Roger Benet.


Quan es parla d' "històric" és inevitable mirar al passat per una finestra de records i fer comparacions sobre el que som, d'on venim o on anem. Si a més mesurem pel just raser del futbol i en la categoria que ara ocupa en ell la UE Llagostera Costa Brava, vam comprovar que el rival al qual s'ha enfrontat avui, el Sabadell, és com un gegant ferit que pot presumir d'haver jugat a Primera Divisió. No cal dir que si comparem les poblacions dels dos equips o fins i tot les instal·lacions o institucions que els envolten, estem davant d'una diferència de mida brutal.


Però, què és petit o gran? Aquí entraríem en apreciacions filosòfiques que segurament acabarien en un "depèn com es miri" o en qüestions matemàtiques relacionades amb la "teoria de la relativitat". Perquè el fet que el Llagostera guanyi al Sabadell al seu estadi d'aquesta manera, fa molt poc temps hauria estat quelcom impensable i no obstant això, si avui s'hagués perdut a la Nova Creu Alta, segurament hauria estat fins i tot criticat. La veritat és que les coses es valoren amb el pas dels anys i la història comptarà algun dia les gestes d'aquest petit equip de poble que segueix escrivint pàgines per al record.


La Nova Creu Alta de Sabadell va estar testimoni d'una primera part de respectes, lluita, pors i disciplina. La primera part que signaria qualsevol equip gran fora de casa. Els visitants no van concedir ni una sola ocasió de gol als locals i això, amb el pas dels minuts, va refredar a l'afició i l'equip arlequinat que mica en mica es va anar diluint en la seva idea original de ficar pressió al Llagostera. No obstant això, els de la Costa Brava van ser creixent en l'atreviment de cara a la porteria rival. Amb un futbolista gegant com Rubén Martinez que no s'atura mai. Mai! Amb un centre del camp organitzat i sense errors i amb una fletxa anomenada Robert, el Llagostera es va fabricar just abans del descans una jugada que va acabar en penal a Robert Simón i que va transformar amb la seva qualitat habitual Colorado. Al descans amb un somriure però sense confiances.


I en la segona part es va destapar el Llagostera. Sortia de la pressió del Sabadell fins i tot amb facilitat, recuperava la pilota amb solvència i sortia a la contra amb moltíssima velocitat. Va començar a estendre el pànic entre públic i jugadors locals. El petit gegant Rubén va créixer encara més. Semblava que li faltava camp i li sobrava qualitat. Cada jugada, un malbaratament desinteressat de ganes i futbol del més baixet i alhora més gran dels llagosterencs. Terrible. Regats, parets, passades i finalment, una internada espectacular seva per la banda dreta i posterior passada de la mort perquè Marc Fernández sentenciés el resultat.


Els locals, això sí, no van deixar d'intentar-ho una vegada rere altra i la seva actitud podria titllar-se d'èpica. Però no podien, no amb la defensa ni un gegant Moragón. Masó va treure la seva escombra i va cobrir metres i metres de gespa deixant el centre del camp net i en perfecte estat per al lluïment dels Colorado, Pau, Robert, Marc, Manel i Rubén que a l'olor de la sang fresca, buscaven contínuament les veloces sortides a la contra que gairebé sempre acabaven en perill. Com en la gran jugada del tercer gol. Una altra vegada Rubén se la deixa al centre del camp a Pablo i surt corrent com si s'acabés el Món. Pablo, un altre que té seda als peus,  la torna a Rubén perquè emboliqui una de les seves. I Rubén, només davant el porter, decideix tornar la pilota a Pablo i deixar-li la pilota a porta buida perquè arrodoneixi el resultat. La generositat dels grans és així.


D'aquí al final, només esperar que passés el temps però sense perdre de vista l'àrea del Sabadell. No obstant això els locals van disposar en els últims minuts de dues clares ocasions en una arrencada d'orgull que només els equips històrics tenen, és igual a la categoria on juguin. L'escut també té poder. Moragón va intervenir en ambdues per deixar un parell d'imatges d'aquestes dels cromos. Dues grans aturades.


Amb el xiulet final va acabar un d'aquests partits que no vols que acabin perquè saps que estàs veient una cosa que mai havia passat. El Llagostera guanyant a La Nova Creu Alta. Una altra cosa més que podrem explicar als nostres néts.

CE Sabadell: Jokin Ezkieta; Pastells, Lucas Viale, Pol Moreno, Verdú; Juanjo Ciércoles, Adri Díaz (Jordan Gaspar, 64'), Álvaro Clausí (Franquesa, 64'); Txomin Barcina (Jordan Sánchez, 56'), Migue i Gai Assulin
UE Llagostera: Moragón; Albarrán, Eloy Zamorano, Samu San José, Valentín; Masó, Álex Colorado (Pol Calvet, 65'); Robert Simón (Pablo, 74'), Rubén Martínez (Setti, 81'), Marc Fernández; i Manel Martínez
Àrbitre: Julio Mena Gimeno (valencià). Ha amonestat als visitants Robert Simón i Masó
Gols: 0-1 Álex Colorado (p, 35'), 0-2 Marc Fernández (55') i 0-3 Pablo (78')
Incidències: Nova Creu Alta (1.647 espectadors). La presidenta llagosterenca, Isabel Tarragó, ha fet el servei d'honor en agraïment al gest de la temporada passada cedint la taquilla d'un partit per ajudar el Sabadell en plena crisi econòmica arlequinada

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter