LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Club / Història

Història

Els inicis de l'esport del futbol a la localitat de Llagostera es produeixen a principis del segle XX. Segons explica la història, entre 1915 i 1920, Abelard Fàbregas va fundar la Unió Sport Club Llagostera, el primer club que va existir al poble.

Anys més tard va veure la llum el Club Esportiu Llagostera, amb Julià Cutiller com a màxim responsable. Als anys trenta, la penya La Nao va fundar el tercer equip del poble. La Guerra Civil va fer desaparèixer tots els equips del poble i no va ser fins entrats als anys 40, amb l'impuls de l'alcalde de la localitat, Leandre Calm, que es va crear la "Unión Deportiva Llagostera" (en castellà per imposicions del règim), actual club que s'ha mantingut fins els nostres dies sota el nom d'UE Llagostera.

L'equip va militar a la darrera categoria del futbol, nivell d'aficionats, fins la dècada dels 60. La temporada 1960/1961 l'equip va assolir l'ascens a Primera Territorial. Entre la darrera divisió del futbol i la citada Primera Territorial va ser l'entorn on es va moure el club. El 1992 l'equip va descendir a Segona Territorial i es va estancar en aquests nivells fins la temporada 2004/2005. De la mà de l'actual tècnic, Oriol Alsina, i del president en aquell moment, Josep Valentí, el club va començar a pujar categories: 04/05 de Segona a Primera Territorial, 05/06 de Primera Territorial a Preferent -en aquell moment la categoria més alta de la història de l'entitat-, 07/08 de Preferent a Primera Catalana.

La temporada 2008/2009 va entrar a la presidència Isabel Tarragó, actual responsable de l'entitat. Aquell mateix any es van aplicar remodelacions al Municipal de Llagostera (gairebé tan antic com l'entitat, només un any de vida menys) i es va col·locar l'actual gespa artificial. L'equip va donar el salt aquella temporada al futbol estatal, assolint la Tercera Divisió.

Després de dos anys a Tercera (09/10 i 10/11) l'equip va proclamar-se campió de lliga. També va guanyar la promoció d'ascens a Segona B en la seva fase de campions. El rival, el gallec Cerceda, va caure derrotat 2-0 a Llagostera i 0-1 al seu terreny de joc, on l'equip d'Oriol Alsina va celebrar l'ascens a la divisió de bronze del futbol estatal. El títol de lliga de Tercera també va servir per guanyar-se el dret de participar per primera vegada a la història a la Copa del Rei, on l'equip va debutar el 31 d'agost del 2011 a casa, eliminant l'Olímpic de Xàtiva per 4-2 i passant a la segona ronda. L'equip va superar tres eliminatòries abans de caure a casa davant L'Hospitalet. En aquesta temporada de lliga l'equip va finalitzar en 5è lloc.

En la darrera temporada disputada, la 2012/2013, l'equip va finalitzar en 10è lloc a Segona B, però va fer història en dues competicions de copa. A la Copa del Rei, va arribar als setzens de final, on va enfrontar-se a un Primera Divisió com és el Valencia CF (0-2 a Llagostera i 3-1 a Mestalla). A la Copa Catalunya, l'equip va arribar a les semifinals, on va caure amb l'Espanyol (3-0) en partit disputat a Tarragona.

L'últim gran èxit del club va tenir lloc la temporada 2013/2014, quan va aconseguir l'ascens a la Liga Adelante (Segona Divisió A). En la següent temporada l'equip es va poder mantenir en aquesta categoria, assolint un meritori novè lloc a la classificació, a només quatre punts de les places de play-off d'ascens a Primera Divisió.

LLAGOSTERA-COSTA BRAVA / Twitter